Raspisan tender za brodogradilište

Bez autora
Dec 28 2015

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva raspisalo je danas javni poziv za učešće na tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina. Koncesija se daje na području koje obuhvata prostor u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108,29 hiljada metara kvadratnih. U javnom pozivu se navodi da ukupna površina prostora pod objektima, odnosno suprastruktura, obuhvata 25,85 hiljada metara kvadratnih. Svi zainteresovani ponude mogu dostavljati do 17. februara do 13 sati. Ponude će biti otvorene sat kasnije u prostorijama Lučke uprave u Kotoru. Iz Ministarstva su objasnili da je korišćenje koncesionog područja ograničeno na određenim lokacijama na kojima se obavljaju remedijacione aktivnosti, za određeni vremenski period, shodno planu.

Raspisan tender za brodogradilišteMinistarstvo saobraćaja i pomorstva raspisalo je danas javni poziv za učešće na tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina. Koncesija se daje na području koje obuhvata prostor u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108,29 hiljada metara kvadratnih.

U javnom pozivu se navodi da ukupna površina prostora pod objektima, odnosno suprastruktura, obuhvata 25,85 hiljada metara kvadratnih.

Svi zainteresovani ponude mogu dostavljati do 17. februara do 13 sati. Ponude će biti otvorene sat kasnije u prostorijama Lučke uprave u Kotoru.

Iz Ministarstva su objasnili da je korišćenje koncesionog područja ograničeno na određenim lokacijama na kojima se obavljaju remedijacione aktivnosti, za određeni vremenski period, shodno planu. Akvatorijum i sidrišta brodogradilišne luke obuhvataju prostor ukupne površine oko 220 hiljada metara kvadratnih.

Ponuđač je obavezan da dostavi poslovnu strategiju, investicioni i biznis plan, sa procjenom finansijske i tehničke izvodljivosti izgradnje infrastrukture i suprastrukture po BOT sistemu.

"Polazeći od stanja postojećeg kapaciteta i neophodnih ulaganja u razvoj Brodogradilišta biće potrebno investirati iznos ne manji od 20 miliona eura, za period od tri godine od stupanja na snagu ugovora o koncesiji", navodi se u pozivu.

Učesnici na tenderu moraju ispunjavati određene uslove, između ostalog da je ukupan prihod po posljednjem revizorskom izvještaju ne bude manji od 25 miliona eura na godišnjem nivou u posljednje tri poslovne godine, koje su prethodile javnom pozivu.

Osnovna djelatnost ponuđača treba da budu poslovi izgradnje i opravke jahti i megajahti, sportskih i čamaca za odmor i razonodu. Potrebno je da ponuđači posjeduju najmanje pet godina neprekidnog dokazanog iskustva u poslovima osnovne djelatnosti.

Ponuđači su u obavezi da dostave dokaz o obavljanju poslova izgradnje i opravke jahti i megajahti, sportskih i čamaca za odmor i razonodu u formi izvoda iz registracije kod zakonom propisane institucije u zemlji u kojoj ponuđači obavljaju poslovnu djelatnost, kao i specifikaciju plovila na kojima su obavljeni predmetni poslovi.

Djelatnost izgradnje i opravki brodova obuhvata usluge popravke i prepravke svih vrsta brodova i drugih plovnih objekta, izgradnju ribarskih i hidrokrilnih brodova, odnosno glisera, izgradnju plutajućih dokova-pontona, održavanje brodova i ispitivanje opreme, servisiranje brodske elektronike i automatike i brodskih električnih i mehaničkih mjernih instrumenata.

Ta djelatnost obuhvata izvođenje instalacionih, montažnih i demontažnih radova i radova na održavanju i opravci brodskih postrojenja, stavljanje u pogon postrojenja i opreme izgrađenih brodova i drugih plovnih objekta, rukovođenje radovima, tehničko upravljanje pogonom ili proizvodnjom i održavanjem izgrađenih brodova, postrojenja, objekata i pogona.

Djelatnost izgradnje i opravke jahti i megajahti obuhvata usluge izgradnje i opravki jahti i megajahti, sportskih i čamaca za odmor i razonodu, izgradnje hidrokrilnih brodova odnosno glisera, održavanje jahti i megajahti i ispitivanje opreme.

Ta djelatnost obuhvata i držanje na suvom novoizgrađenih jahti koje još nijesu stavljene u upotrebu, odnosno jahti dužine preko 24 metra uz uslov sklapanja ugovora o održavanju i servisu koncesionara sa korisnikom usluga.

Ponuđači uz ponudu treba da dostave garanciju za ponudu u iznosu od 200 hiljada eura, kao i da otkupe tendersku dokumentaciju koja koštadeset hiljada eura. Lokacija se može posjetiti svakog radnog dana do 14. februara od deset sati do 14 sati.

Vlada je na sjednici početkom decembra usvojila Predlog koncesionog akta za dodijelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke na području katastarske opštine Bijela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik