"Alumina" i "Rudnik Banovići" potpisali ugovor vrijedan 17,5 miliona maraka

Bez autora
Dec 30 2015

Predstavnici kompanije "Alumina" iz Zvornika i Rudnika mrkog uglja "Banovići" potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji za 2016. godinu, vrijedan 17,5 miliona KM. Ugovor su potpisali predsjednik Upravnog odbora "Alumine" i generalni direktor Rudnika "Banovići". Prema ovom ugovoru, Rudnik "Banovići" će naredne godine isporučiti oko 168.000 tona uglja za potrebe rada "Alumine". Ovim ugovorom obezbjeđujemo potrebne količine uglja za rad energetskih postrojenja, a fabrika u svom procesu rada koristi dva kotla na čvrsto gorivo - ugalj.

Predstavnici kompanije "Alumina" iz Zvornika i Rudnika mrkog uglja "Banovići" potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji za 2016. godinu, vrijedan 17,5 miliona KM. Ugovor su potpisali predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Mile Matić i generalni direktor Rudnika "Banovići" Munever Čergić, saopštila je danas Služba za odnose s javnošću kompanije "Alumina".

Prema ovom ugovoru, Rudnik "Banovići" će naredne godine isporučiti oko 168.000 tona uglja za potrebe rada "Alumine".

"Ovim ugovorom obezbjeđujemo potrebne količine uglja za rad naših energetskih postrojenja", rekao je Matić, navodeći da fabrika u svom procesu rada koristi dva kotla na čvrsto gorivo - ugalj.

Čergić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvorničkom kompanijom.

"Nama je `Alumina` veoma bitan potrošač i poslije `Elektroprivrede BiH`, fabrika u Zvorniku je naš najveći kupac", naveo je Čergić, dodajući da se "Alumini" isporučuje oko deset odsto godišnje proizvodnje uglja, koja u ovom rudniku dostiže oko 1,6 miliona tona.

On je dodao da je ovo četvrta godina od kako Rudnik "Banovići" i "Alumina" potpisuju poslovne ugovore.

"Poslovna saradnja je na veoma visokom nivou. Nadam se da ćemo i u narednim godinama nastaviti istim tempom", rekao je Čergić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik