Crnu Goru posjetilo 40.000 turista

Bez autora
Jan 02 2016

Oko 40 hiljada turista se odlučilo da novogodišnje praznike provede u Crnoj Gori je, što je za osam odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Najbrojniji su gosti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije. Crna Gora iz godine u godinu potvrđuje epitet hit destinacije u regionu za doček Nove godine. Više od 60 hiljada posjetilaca odlučilo je da najluđu noć provede na trgovima širom Crne Gore gdje su uživali uz pjesmu i muziku najpopularnijih domaćih i regionalnih izvođača. Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja, kako dodaju, iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija.

Crnu Goru posjetilo 40.000 turistaOko 40 hiljada turista se odlučilo da novogodišnje praznike provede u Crnoj Gori je, što je za osam odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Najbrojniji su gosti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Oni su naveli da Crna Gora iz godine u godinu potvrđuje epitet hit destinacije u regionu za doček Nove godine.

„Više od 60 hiljada posjetilaca odlučilo je da najluđu noć provede na trgovima širom Crne Gore gdje su uživali uz pjesmu i muziku najpopularnijih domaćih i regionalnih izvođača“, kažu iz NTO.

Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja, kako dodaju, iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija.

„Tradicionalno, ispred zidina Starog grada, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine. Koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput  Zdravka Čolića,  hrvatskog kantautora Džibonija,  grupe Perper, Vanje Radovanovića, Danijela Alibabića i drugih, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, uz atraktivne novogodišnje hotelske aranžmane privukli su u Budvu veliki broj posjetilaca“.

Iz NTO su podsjetii da je nakon višegodišnje pauze Glavni grad ove godine organizovao je doček Nove godine na Trgu Republike gdje su brojne posjetioce zabavljali jedne od najvećih i najpopularnijih zvijezda sa ovih prostora Željko Joksimović i grupa Hari Mata Hari.

Takođe, program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan je u gotovo svim primorskim opštinama. Manifestacija „Od Božića do Božića“ u Kotoru, doček na gradskim trgovima u Baru i Herceg Novom, doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika.

Ništa manje atraktivan program pripremio je i grad Pljevlja, pa su svi posjetioci imali priliku da uživaju uz zvuke grupe Valentino i Atomsko sklonište.

Za doček Nove godine u hotelima kako na primorju, tako i na sjeveru tražilo se mjesto više. Budvanski hoteli bilježe porast od čak 40 % više gostiju nego lani. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli „Splendid“ u Bečićima, „Palas“ u Petrovcu  „Lipka“ u Kolašinu i  „Polar Star“ na Žabljaku“, navodi se u saopštenju.

U NTO smatraju da će najavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeti da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori.

„Brojne novinarske ekipe kako domaće, tako i iz regiona izvještavale su iz Budve i Podgorice sa spektakularnih dočeka, tako da su ovi događaji imali i izuzetan promotivani efekat“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik