Ako pojeftini plin u 2016. mogli bi poslovati pozitivno

Bez autora
Jan 10 2016

KJKP Toplane Sarajevo će, ako dođe do dodatnog pojeftinjenja prirodnog gasa, razmatrati mogućnost pojeftinjenja svojih usluga. Nakon što je federalni ministar energije, rudarstva i industrije zatražio od Toplana, Sarajevogasa i BH-Gasa da snize cijene plina, oglasili su iz BH-gasa istakavši kako podržavaju ovu inicijativu. Sličnog stava su i u preduzeće Toplane koje smo kontaktirali sa upitom o mogućnostima sniženja cijena u narednom periodu. Organi upravljanja preduzeća će u slučaju da dođe do najavljenog sniženja cijene prirodnog gasa izraditi detaljnu kalkulaciju stvarne cijene koštanja centralnog grijanja, i tek tada će se znati stvarni efekat sniženja cijene prirodnog gasa po Toplane.

Ako pojeftini plin u 2016. mogli bi poslovati pozitivnoKJKP Toplane Sarajevo će, ako dođe do dodatnog pojeftinjenja prirodnog gasa, razmatrati mogućnost pojeftinjenja svojih usluga.

Nakon što je jučer federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić zatražio od Toplana, Sarajevogasa i BH-Gasa da snize cijene plina, oglasili su iz BH-gasa istakavši kako podržavaju ovu inicijativu.

Sličnog stava su i u preduzeće Toplane koje smo kontaktirali sa upitom o mogućnostima sniženja cijena u narednom periodu.

"Organi upravljanja preduzeća će u slučaju da dođe do najavljenog sniženja cijene prirodnog gasa izraditi detaljnu kalkulaciju stvarne cijene koštanja centralnog grijanja, i tek tada će se znati stvarni efekat sniženja cijene prirodnog gasa po Toplane", rekao je za Klix.ba Ženja Ljubuškić šef Kabineta direktora Toplana.

Ističe da je trenutna procjena da bi Toplane Sarajevo sa postojećom cijenom centralnog grijanja koja je trenutno u primjeni, a uz dodatno najavljeno sniženje cijene prirodnog gasa, poslovnu tekuću 2016.godinu završile bez finansijskog gubitka i to prvi put nakon dugog niza godina.

"Imajući to u vidu mi podržavamo i pozdravljamo namjeru Vlade Federacije kada je u pitanju sniženje cijene prirodnog gasa, jer takva Odluka ne bi samo imala pozitivan učinak po Toplane Sarajevo, već i za cjelokupan sistem, odnosno i za naše krajnje korisnike. Cijenu centralnog grijanja utvrđuje Vlada KS na prijedlog Nezavisnog stručnog tijela, a ne Toplane", zaključio je Ljubuškić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik