Gaspromu ne smetaju sankcije, povećao izvoz u Evropu

Bez autora
Jan 12 2016

Ruski gasni gigant Gasprom je prošle godine povećao obim isporuka gasa Evropi za osam odsto, uprkos tenzijama koje postoje sa Zapadom zbog ukrajinske krize. Prema izjavi generalnog direktora Gasproma Alekseja Milera, njegova kompanija je izvezla 159,4 milijarde kubnih metara gasa van bivših članica Sovjetskog saveza, što je za oko 11,8 milijardi kubnih metra više u odnosu na 2014. godinu.Obim isporuka u Nemačku je povećan za 17 odsto, na rekordnih 45,3 milijarde kubnih metara, isporuka gasa u Francusku za skoro 37 odsto, u Italiju za preko 12 odsto, i u Britaniju za 10 odsto...

Gaspromu ne smetaju sankcije, povećao izvoz u EvropuRuski gasni gigant Gasprom je prošle godine povećao obim isporuka gasa Evropi za osam odsto, uprkos tenzijama koje postoje sa Zapadom zbog ukrajinske krize.

Prema izjavi generalnog direktora Gasproma Alekseja Milera, njegova kompanija je izvezla 159,4 milijarde kubnih metara gasa van bivših članica Sovjetskog saveza, što je za oko 11,8 milijardi kubnih metra više u odnosu na 2014. godinu, prenosi agencija Frans pres.

Obim isporuka u Nemačku je povećan za 17 odsto, na rekordnih 45,3 milijarde kubnih metara, isporuka gasa u Francusku za skoro 37 odsto, u Italiju za preko 12 odsto, i u Britaniju za 10 odsto.

Porast izvoza gasa je usledio uprkos tenzijama u odnosima Moskve i EU zbog ukrajinske krize, usled čega je zvanični Brisel uveo Rusiji sankcije, a Kremlj odgovorio uvođenjem embarga na uvoz prehrambenih proizvoda, navodi francuska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik