Radna knjižica otišla u istoriju

Bez autora
Jan 13 2016

Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije podsetio je danas na to da je radna knjižica kao dokument prestala da važi od 1. januara i da se svi podaci iz nje mogu naći u elektronskoj formi u Centralnom registru Fonda PIO.On je istakao da je ukidanje knjižice predviđeno novim izmenama i dopunama Zakona o radu iz 2014. godine, uz ocenu da je to dobra odluka koja nema nikakvih negativnih posledica, s obzirom na to da su u međuvremenu svi organi i organizacije uskladili svoje propise sa tim.

Počela primena elektronske radne knjižicePomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Lazić podsetio je danas na to da je radna knjižica kao dokument prestala da važi od 1. januara i da se svi podaci iz nje mogu naći u elektronskoj formi u Centralnom registru Fonda PIO.

Lazić je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da je ukidanje knjižice predviđeno novim izmenama i dopunama Zakona o radu iz 2014. godine, uz ocenu da je to dobra odluka koja nema nikakvih negativnih posledica, s obzirom na to da su u međuvremenu svi organi i organizacije uskladili svoje propise sa tim.

On je napomenuo da se radna knjižica kao dokument može i dalje u nekim slučajevima koristiti kao dokaz iz prethodnog perioda.

Prema njegovim rečima, nepotrebno je tražiti radnu knjižicu na uvid, s obzirom na to da se dokazi koji su upisani u ovaj dokument mogu pribaviti putem Centralnog registra ili nekih drugih organa i organizacija koje u elektronskoj formi vode sve podatke koji se tiču radnih odnosa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik