Saradnja Srbije i Republike Koreje u oblasti eUprave

Bez autora
Jan 14 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave i ambasador Republike Koreje u Srbiji postigli su tokom današnjeg sastanka dogovor o saradnji dveju zemalja u oblasti eUprave. Ministarka je ocenila da će pomenuta saradnja biti od velikog značaja za našu zemlju, posebno imajući u vidu to da je korejska eUprava prvorangirana u svetu od strane Ujedinjenih nacija, tri puta zaredom. Ona je izrazila zahvalnost ambasadoru na spremnosti Republike Koreje da razmenom iskustava, prenošenjem primera dobre prakse i pravno-tehničkom podrškom pomogne razvoj eUprave u Srbiji. Ambasador Republike Koreje je istakao da je njegova zemlja spremna da podršku Srbiji usmeri i na konkretne segmente eUprave, poput e-carine, e-poreza, e-budžeta i slično.

Saradnja Srbije i Republike Koreje u oblasti eUpravePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i ambasador Republike Koreje u Srbiji Li Dohun postigli su tokom današnjeg sastanka dogovor o saradnji dveju zemalja u oblasti eUprave.

Udovički je ocenila da će pomenuta saradnja biti od velikog značaja za našu zemlju, posebno imajući u vidu to da je korejska eUprava prvorangirana u svetu od strane Ujedinjenih nacija, tri puta zaredom.

Ona je izrazila zahvalnost Li Dohunu na spremnosti Republike Koreje da razmenom iskustava, prenošenjem primera dobre prakse i pravno-tehničkom podrškom pomogne razvoj eUprave u Srbiji.

Ambasador Republike Koreje je istakao da je njegova zemlja spremna da podršku Srbiji usmeri i na konkretne segmente eUprave, poput e-carine, e-poreza, e-budžeta i slično.

Takođe, u razgovoru je postignut i dogovor o tome da memorandum o saradnji dveju zemalja bude potpisan uskoro.

Slične memorandume Republika Koreja ima sa 37 zemalja u svetu, uključujući i Veliku Britaniju, Nemačku, Kinu, Bugarsku, Italiju, Rumuniju, Moldaviju i Poljsku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik