"Lidl" stiže u Sombor, niče i Kapitol park

Bez autora
Jan 21 2016

Britanska kompanija "Posejdon grup" najavila je da počinje izgradnju maloprodajnog parka u Somboru. U izgradnju "Kapitol parka Sombor" britanska kompanija investiraće više od 10 miliona evra, a tokom izgradnje parka biće angažovano 200 radnika. Rušenje postojećih objekata počeće ovih dana, a izgradnja će početi kada vremenski uslovi dozvole. "Kapitol park Sombor" obuhvatiće više od 6.000 metara kvadratnih prodajnog prostora, a besplatan parking prostor biće obezbeđen za 200 vozila. Prvi kupci očekuju se pre proleća 2017. godine, a u trgovačkim objektima radiće 100 radnika. U somborskom "Kapitol parku", navode iz "Posejdon grupe", biće robne marke "Tako" i "Dajhman", a u toku su finalni pregovori sa internacionalnim modnim brendom i drogerijom za preostale lokale.

"Lidl" stiže u Sombor, niče i Kapitol parkBritanska kompanija "Posejdon grup" najavila je da počinje izgradnju maloprodajnog parka u Somboru. U izgradnju "Kapitol parka Sombor" britanska kompanija investiraće više od 10 miliona evra, a tokom izgradnje parka biće angažovano 200 radnika.

Rušenje postojećih objekata počeće ovih dana, a izgradnja će početi kada vremenski uslovi dozvole, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Sombora.

Kako je navedeno, "Kapitol park Sombor" obuhvatiće više od 6.000 metara kvadratnih prodajnog prostora, a besplatan parking prostor biće obezbeđen za 200 vozila. Prvi kupci očekuju se pre proleća 2017. godine, a u trgovačkim objektima radiće 100 radnika.

U somborskom "Kapitol parku", navode iz "Posejdon grupe", biće robne marke "Tako" i "Dajhman", a u toku su finalni pregovori sa internacionalnim modnim brendom i drogerijom za preostale lokale. Potpisan je i ugovor sa "Lidlom", nemačkim lancem supermarketa koji je preuzeo obavezu izgradnje na parceli uz "Kapitol park Sombor".

Prostor za rekreaciju i redovna dešavanja koristiće 86.000 stanovnika grada, ali i stanovnici obližnjih gradova u Vojvodini.

"Zadovoljan sam što će Posejdon grupa i Lidl razviti moderan trgovački sadržaj u našem gradu kako bi poboljšali ponudu kupcima i prilike za posao stanovnicima grada. Kao primer naše strategije održivog razvoja za privlačenje investicija u naš deo Srbije, verujem da će Kapitol park Sombor imati jak doprinos lokalnoj ekonomiji", prokomentarisao je najavu početka radova na izgradnji parka gradonačelnik Sombora Saša Todorović.

Ključni prioritet Grada je stvaranje pogodnog poslovnog okruženja za privlačenje novih investicija. Od početka izrade koncepta "Kapitol parka Sombor", grad je pružio podršku investitorima u izradi plana, koji će, između ostalog, dovesti i do stvaranja mnoštva novih radnih mesta. Na ovaj način Sombor se prezentuje kao povoljna destinacija za buduće internacionalne investicije, dodaje se.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik