Dio zakona o poreznim oslobađanjima izvoznika i investitora ne trebaju mijenjati

Bez autora
Jan 26 2016

Gospodarska komora Zeničko-dobojske županije dostavila je izalanicima i zastupnicima Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH s područja Zeničko-dobojske županije amandmane na Prijedlog zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, koji bi se trebali blagovremeno podnijeti prije održavanja sjednice Parlamenta Federacije BiH.Gospodarska komora ZDŽ među svojim članstvom, kojeg čine najveći domaći i strani investitori u FBiH i izvoznici iz Bosne i Hercegovine, kako je istaknuto, redovito organizira rasprave u vezi najave ukidanja i reduciranja poreznih poticaja i oslobađanja iz važećeg Zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, zbog prijetećih štetnih posljedica po izvoznike i investitore i sveukupni gospodarski rast.

Dio zakona o poreznim oslobađanjima izvoznika i investitora ne trebaju mijenjatiGospodarska komora Zeničko-dobojske županije dostavila je izalanicima i zastupnicima Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH s područja Zeničko-dobojske županije amandmane na Prijedlog zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, koji bi se trebali blagovremeno podnijeti prije održavanja sjednice Parlamenta Federacije BiH.

Gospodarska komora ZDŽ među svojim članstvom, kojeg čine najveći domaći i strani investitori u FBiH i izvoznici iz Bosne i Hercegovine, kako je istaknuto, redovito organizira rasprave u vezi najave ukidanja i reduciranja poreznih poticaja i oslobađanja iz važećeg Zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, zbog prijetećih štetnih posljedica po izvoznike i investitore i sveukupni gospodarski rast, javlja Fena.

Generalni je stav cjelokupnog komorskog sustava u Federaciji BiH da se postojeći članovi 31. i 32. važećeg Zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, a koji se odnose na porezna oslobađanja izvoznika i investitora, ne trebaju mijenjati.

Imajući u vidu stav ključnih aktera u definiranju rješenja koja se odnose na porezne poticaje u prijedlogu novog Zakona o porezu na dobit, ocijenjeno je, da je neophodno i amandmanski djelovati na iznalaženju rješenja prihvatljivih i za Vladu Federacije BiH, kao predlagača zakona i za poslovnu zajednicu, čiji ključni članovi su izvoznici i domaći i strani investitori.

Dostavljeni amandmani sadrže i odgovarajuće obrazloženje razloga za njihovo podnošenje, navode iz Gospodarske komore, kao osnovu za predložene amandmane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik