ERAZMUS za preduzetnike i u BiH

Bez autora
Feb 01 2016

Program "Erazmus za preduzetnike", namijenjen poslovnoj zajednici i preduzetnicima početnicima, predstavljen je danas u Sarajevu okviru obilježavanja "Startap evropske sedmice".Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji sa Fondacijom za društvenoekonomski razvoj "787" organizovala je okrugli sto "Erazmus za preduzetnike i u BiH?" s ciljem da predstavnici vlasti, preduzetnici, predstavnici akademske zajednice i civilnog društva, razgovaraju o brojnim prednostima primjene ovog programa, te da razmijene mišljenja o načinima zagovaranja za primjenu programa.

ERAZMUS za preduzetnike i u BiHProgram "Erazmus za preduzetnike", namijenjen poslovnoj zajednici i preduzetnicima početnicima, predstavljen je danas u Sarajevu okviru obilježavanja "Startap evropske sedmice".

Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji sa Fondacijom za društvenoekonomski razvoj "787" organizovala je okrugli sto "Erazmus za preduzetnike i u BiH?" s ciljem da predstavnici vlasti, preduzetnici, predstavnici akademske zajednice i civilnog društva, razgovaraju o brojnim prednostima primjene ovog programa, te da razmijene mišljenja o načinima zagovaranja za primjenu programa.

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Bruno Bojić istakao je da Komora, osim predstavljanja i zastupanja privrednika iz BiH u zemlji i inostranstvu, organizuje i edukativne aktivnosti s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i uspješnosti privrednika na teritoriji BiH i Evrope.

"Program `Erazmus plus` već postoji na univerzitetima i omogućava međunarodnu razmjenu studenata, a u okviru ovog projekta predviđena je razmjena preduzetnika radi njihovog usavršavanja i unapređenja u različitim oblastima", naveo je Bojić.

On kaže da su u BiH mnogi preduzetnici zainteresovani za Program, jer im omogućava da steknu nova znanja i iskustva, upoznaju se sa savremenom tehnologijom rada i načinom poslovanja u EU.

Bojić je naglasio da će Spoljnotrgovinska komora, zajedno sa nevladinom organizacijom Fondacija "787" prvo profilisati one koji zaista žele nešto da nauče i zatim tražiti odgovarajuće institucije, odnosno preduzeća u EU koja mogu primiti te mlade preduzetnike, koji će steći nova znanja, vratiti se u BiH i pokušati da naprave iskorak.

Predstavnica Fondacije za društvenoekonomski razvoj "787" Dijana Duvnjak istakla je da je "Startap evropska sedmica" organizovana prvi put.

"Fondacija podržava žene i mlade u njihovim preduzetničkim poduhvatima, a sve u okviru naše misije kreiranja okruženja koje pruža jednake šanse svima na putu do ekonomske nezavisnosti", istakla je Duvnjak.

Ona je dodala da će danas biti razgovarano o posebnom programu Evropske komisije koji je aktivan od 2009. godine, a stimulisao je evropsku ekonomiju kroz povećanje preduzetničkog duha i otvaranje novih tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik