Iračka „Mlada“ će zaseniti i Burdž Kalifu i saudijsku kilometarsku kulu!

Bez autora
Feb 01 2016

Za 10 godina titulu najviše zgrade na planeti poneće „Mlada“, građevina visoka 1.151,84 metra! Sa buduće zgrade-rekorderke pružaće se pogled na irački grad Basru, ali i njegovu okolinu, međutim, ono što će je upisati u istoriju je energetska samostalnost zahvaljujući „velu“ od solarnih ploča!Ukoliko arhitekte budu uspele da „presele“ „Mladu“ sa nacrta na teren, ova zgrada bila bi pionirski iskorak u oblasti tipova građevina. Uz pomoć „vela“ solarnih panela, ovaj gigant sa četiri kule proizvodiće onoliko energije koliko mu je potrebno, što do sada nije zabeleženo u projektovanju veoma visokih građevina.

Iračka „Mlada“ će zaseniti i Burdž Kalifu i saudijsku kilometarsku kulu!Za 10 godina titulu najviše zgrade na planeti poneće „Mlada“, građevina visoka 1.151,84 metra! Sa buduće zgrade-rekorderke pružaće se pogled na irački grad Basru, ali i njegovu okolinu, međutim, ono što će je upisati u istoriju je energetska samostalnost zahvaljujući „velu“ od solarnih ploča!

Ukoliko arhitekte budu uspele da „presele“ „Mladu“ (The Bride) sa nacrta na teren, ova zgrada bila bi pionirski iskorak u oblasti tipova građevina.

Uz pomoć „vela“ solarnih panela, ovaj gigant sa četiri kule proizvodiće onoliko energije koliko mu je potrebno, što do sada nije zabeleženo u projektovanju veoma visokih građevina. Drugim rečima, to je krupan korak ka izgradnji takozvanih vertikalnih gradova.

„Mlada“ će lako prestići najviše svetske građevine, kako one koje već postoje poput Burdž Kalife u Dubaiju i Svetskog trgovinskog centra u Šangaju visoke 828, odnosno 492 metra, tako i buduću rekorderku, saudijsku kulu "Kingdom Tower", koja će se, kada bude završena, izdizati čitav kilometar ka oblacima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik