WhatsApp dosegao broj od milijardu korisnika

Bez autora
Feb 02 2016

Čuvena više-platformska mobilna aplikacija za razmenu poruka koja se nalazi u vlasništvu kompanije Facebook dosegla je nedavno broj od milijardu korisnika. To su prilično dobre vesti za njenog izvršnog direktora koji je pre dve godine odlučio da WhatsApp kupi za 19 milijardi dolara, verujući da će jednog dana postati jedna od najkorišćenijih platformi za komunikaciju na svetu.Uprkos tome što ne donosi novac, svakako je popularnija od Facebook-a, koji je nedavno premašio broj ju od 800 miliona korisnika. Pre kupovine, WhatsApp je u proseku koristilo 450 miliona korisnika mesečno, i donosio zaradu od oko 10.8 miliona dolara godišnje. Najveći deo sume poticao je od korisnika koji su za njeno korišćenje na godišnjem nivou plaćali 0.99 dolara.

WhatsApp dosegao broj od milijardu korisnikaČuvena više-platformska mobilna aplikacija za razmenu poruka koja se nalazi u vlasništvu kompanije Facebook dosegla je nedavno broj od milijardu korisnika.

To su prilično dobre vesti za njenog izvršnog direktora Marka Zakerberga koji je pre dve godine odlučio da WhatsApp kupi za 19 milijardi dolara, verujući da će jednog dana postati jedna od najkorišćenijih platformi za komunikaciju na svetu.

Uprkos tome što ne donosi novac, svakako je popularnija od Facebook-a, koji je nedavno premašio broj ju od 800 miliona korisnika.

Pre kupovine, WhatsApp je u proseku koristilo 450 miliona korisnika mesečno, i donosio zaradu od oko 10.8 miliona dolara godišnje. Najveći deo sume poticao je od korisnika koji su za njeno korišćenje na godišnjem nivou plaćali 0.99 dolara.

Zakerberg je ovu praksu ukinuo prošlog meseca i izjavio da će WhatsApp ostati oslobođen reklama. Kompanija želi da aplikaciju pretvori u sredstvo koje će najviše biti korišćeno u sferi biznisa, odnosno pomoću kojeg će kompanije efikasno moći da ostvare komunikaciju sa klijentima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik