Sarajevsko na sajmu u Splitu

Bez autora
Feb 04 2016

Sarajevska pivara d.d. na Međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show u Splitu predstavlja svoj pivarski brand Sarajevsko. Na ovom sajmu učestvuje više od 540 izlagača iz 12 zemalja, među kojima su Hrvatska, Austrija, Njemačka, Italija, Slovenija i druge. Sarajevska pivara izvozi u zemlje Evropske unije, tačnije u Hrvatsku, Sloveniju, Holandiju i Švedsku. Trenutno smo u pregovorima za izvoz u Švicarsku, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Rusiju, Dansku i Kinu. Učešće na ovom sajmu je još jedna od naših aktivnosti kojima Sarajevsko predstavljamo i izvan granica naše zemlje. Sarajevska pivara je u prošloj godini imala porast proizvodnje od trideset posto, a nedavno je počela i s licenciranom proizvodnjom Oettinger-a, najprodavanijeg njemačkog piva za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

Sarajevsko na sajmu u SplituSarajevska pivara d.d. na Međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show u Splitu predstavlja svoj pivarski brand Sarajevsko.

Na ovom sajmu učestvuje više od 540 izlagača iz 12 zemalja, među kojima su Hrvatska, Austrija, Njemačka, Italija, Slovenija i druge.

- Sarajevska pivara izvozi u zemlje Evropske unije, tačnije u Hrvatsku, Sloveniju, Holandiju i Švedsku. Trenutno smo u pregovorima za izvoz u Švicarsku, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Rusiju, Dansku i Kinu. Učešće na ovom sajmu je još jedna od naših aktivnosti kojima Sarajevsko predstavljamo i izvan granica naše zemlje, rekao je marketing menadžer Sarajevske pivare d.d. Adnan Kamber.

Sarajevska pivara je u prošloj godini imala porast proizvodnje od trideset posto, a nedavno je počela i s licenciranom  proizvodnjom Oettinger-a,  najprodavanijeg njemačkog piva za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

Adriatic Gastro show traje do 6. februara, a na ovoj sajamskoj manifestaciji će svoje usluge i proizvode predstaviti najpoznatije kompanije iz područja gastronomije, vinarstva, turizma i ugostiteljstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik