Spremna nova linija "Prolom vode"

Bez autora
Feb 04 2016

Obeležavajući pedeset dve godine poslovanja, kuršumlijsko preduzeće "Planinka" u čijem sastavu posluju Prolom i Lukovska Banja, fabrika za proizvodnju "prolom vode", kao i prirodni fenomen Đavolja varoš, predstavilo je ambiciozne planove i za ovu godinu. Prema rečima generalnog direktora preduzeća, iz sopstvenih sredstava u toku ove i naredne godine modernizovaće i povećaće kapacitete u Prolom i Lukovskoj banji, a u planu je i otvoranje nove linije za punjenje "prolom vode". U toku su radovi na izgradnji i opremanju 15 novih apartmana u Prolom banji, kao i novog restorana u hotelu, ali i proširenje velnes centra sa otvorenim i zatvorenim bazenom. U planu je i izgradnja novog bloka hotela "Jelak", sa 150 ležajeva i novim restoranom sa oko 300 mesta.

Spremna nova linija "Prolom vode"Obeležavajući pedeset dve godine poslovanja, kuršumlijsko preduzeće "Planinka" u čijem sastavu posluju Prolom i Lukovska Banja, Fabrika za proizvodnju "prolom vode", kao i prirodni fenomen Đavolja varoš, predstavilo je ambiciozne planove i za ovu godinu.

Prema rečima Radovana Raičevića, generalnog direktora preduzeća, iz sopstvenih sredstava u toku ove i naredne godine modernizovaće i povećaće kapacitete u Prolom i Lukovskoj banji, a u planu je i otvoranje nove linije za punjenje "prolom vode".

- U toku su radovi na izgradnji i opremanju 15 novih apartmana u Prolom banji, kao i novog restorana u hotelu, ali i proširenje velnes centra sa otvorenim i zatvorenim bazenom - kaže Raičević. U planu je i izgradnja novog bloka hotela "Jelak", sa 150 ležajeva i novim restoranom sa oko 300 mesta. Istovremeno "Planinka" je ugovorila dopremanje nove linije za flaširanje "prolom vode" za koju će izdvojiti oko 2,5 miliona evra.

Četvrtinu proizvodnje "prolom vode" "Planinka" izvozi pre svega na tržišta bivših jugoslovenskih republika, ali i u Ameriku, Kanadu, Australiju...

- Pored dosadašnjih 50 miliona litara vode, instaliranjem nove linije povećaće se obim punjenja za 13.000 boca na sat. Biće to značajna investicija, jer su osim na eminentnim klinikama u našoj zemlji lekovita svojstva "prolom vode" potvrđena i na mnogobrojnim klinikama u Rusiji, pa se naša voda, kao lekovita prodaje u apotekama u Sankt Peterburgu i Moskvi - ističe Raičević.

Osim u razvoj turističkih kapaciteta u sopstvenom vlasništu, poput Đavlje varoši, "Planinka" je nedavno postigla dogovor sa Narodnim muzejom iz Prokuplja da preuzme turistički deo posla na afirmaciji neolitskog nalazišta u Pločniku kraj magistralnog puta Prokuplje - Kuršumlija.

Stučnjaci

U Prolom i Lukovskoj banji, kao ipogonu za flaširanje vode u Prolom banji, "Planinka" upošljava oko 400 radnika. Uskoro će u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje uposliti i 15 visokoobrazovanih radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik