Poziv malim i mikro preduzećima da iskoriste subvencije za zapošljavanje

Bez autora
Feb 07 2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje posetili su juče proizvodni pogon fabrike „Gepard“.Novosadska preduzeća „Gepard“ DOO i „Gepard-Vis“ DOO - za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, bave se proizvodnjom lične i zaštitne opreme, odeće i obuće i u toku prošle godine zaposlila su 9 lica uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje, a za još 14 koristila su subvencije za zapošljavanje.

Podrška preduzetnicimaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović posetili su juče proizvodni pogon fabrike „Gepard“.

Novosadska preduzeća „Gepard“ DOO i „Gepard-Vis“ DOO - za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, bave se proizvodnjom lične i zaštitne opreme, odeće i obuće i u toku prošle godine zaposlila su 9 lica uz posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje, a za još 14 koristila su subvencije za zapošljavanje.

„Ako danas zaposlite dva nova radnika u svom malom preduzeću, mikro preduzeću ili kao preduzetnik, do 31. decembra 2017. godine vraćaće vam se 75% poreza i svih doprinosa. Pozivam svako malo i mikro preduzeće, kao i sve preduzetnike, da iskoriste ove pogodnosti koje Vlada Srbije ne bi mogla ponuditi da nisu sprovedene mere fiskalne konsolidacije“, rekao je tom prilikom Aleksandar Vulin.

Osim usluge posredovanja, „Gepard“ je u 2015. godini koristio i podsticajna sredstva za zapošljavanje 14 osoba sa invaliditetom, kroz program NSZ za otvaranje novih radnih mesta, u vrednosti od 2.520.000 dinara.

„Cilj Nacionalne službe za zapošljavanje je da ostvari što jače relacije sa svim poslodavcima u Srbiji, a posebno sa poslodavcima iz privatnog sektora, imajući u vidu da će značajna sredstva kroz naše programe biti plasirana u proizvodni sektor. Tokom februara ćemo raspisati i javne pozive koji će poslodavcima biti dostupni tokom cele godine“, rekao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje:

Kada je reč o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, Martinović je istakao da je prošle godine 6.600 osoba sa invaliditetom koristilo različite mere i usluge NSZ, a da je oko 4.900 zaposleno.

Direktor „Geparda“ i novoosnovanog preduzeća za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Gepard-Vis“ Miroslav Tanacković izrazio je zadovoljstvo zbog postignutih rezultata u poslovanju.

„Veoma smo zadovoljni, s obzirom da je 'Gepard-Vis' od 1. aprila 2015. godine, kada smo dobili rešenje za rad, isporučio na tržište robu u vrednosti većoj od milion evra“, istakao je Tanacković.

Preduzeće „Gepard“ postoji 25 godina i ima 120 zaposlenih, a bavi se proizvodnjom obuće u namenskoj oblasti za potrebe vojske i policije i izvozno je orijentisano ka tržištima Nemačke i Austrije. Već dugi niz godina ostvaruje uspešnu saradnju sa Filijalom Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik