Mercator u 2016. očekuje 2,6 milijardi eura prihoda

Bez autora
Feb 08 2016

Grupa Mercator u ovoj godini planira od prodaje prihodovati 2,6 milijardi eura, što je nešto više od prošlogodišnjih prihoda. Ovogodišnji poslovni plan predviđa rast prihoda na svim tržištima na kojima Mercator posluje osim Hrvatskog, a najveći promet bit će ostvaren na slovenskom i srpskom tržištu. Rast u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori temeljit će se prvenstveno na otvaranju novih trgovina, dok će u BIH prihodi rasti zahvaljujući većim prihodima od iznajmljivanja trgovačkih prostora. U Hrvatskoj će se nastaviti sa zatvaranjem preostalih maloprodajnih jedinica pa će prihodi i dlaje padati. Grupa Mercator u 2016. planira neto dobit od 55,3 milijuna eura, odnosno nastavak trenda jačana poslovanja.

Mercator u 2016. očekuje 2,6 milijardi eura prihodaGrupa Mercator u ovoj godini planira od prodaje prihodovati 2,6 milijardi eura, što je nešto više od prošlogodišnjih prihoda.

Ovogodišnji poslovni plan predviđa rast prihoda na svim tržištima na kojima Mercator posluje osim Hrvatskog, a najveći promet bit će ostvaren na slovenskom (56,2 posto planiranih prihoda) i srpskom (35,7 posto) tržištu.

Rast u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori temeljit će se prvenstveno na otvaranju novih trgovina, dok će u BIH prihodi rasti zahvaljujući većim prihodima od iznajmljivanja trgovačkih prostora. U Hrvatskoj će se nastaviti sa zatvaranjem preostalih maloprodajnih jedinica pa će prihodi i dlaje padati.

Grupa Mercator u 2016. planira neto dobit od 55,3 milijuna eura, odnosno nastavak trenda jačana poslovanja. Podaci za prošlu godinu još uvijek nisu objavljeni, no prema objavi nakon prvog lanjskog polugodišta neto dobit u 2015. trebala je iznositi oko 50 milijuna eura.

Za investicije u ovoj godini namijenjeno je 34 milijuna eura, većinom za obnovu postojećih prodajnih mjesta i to, kao i lani, najvećim dijelom na slovenskom i srpskom tržištu.

Na dva glavna tržišta planira se značajan rast novih trgovačkih površina i obnova postojećih. U Sloveniju će biti usmjereno 58,2 posto ukupnih investicija, a u Srbiju 27,2 posto.

Mercator će nastaviti s prodajom nepotrebne imovine i s monetizacijom svojih nekretnina. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik