Brodogradilište Bijela: Dostavljena ponuda za dva poslovna prostora

Bez autora
Feb 08 2016

Pomorski trening centar Azalea iz Bijele dostavio je ponudu za kupovinu dva poslovna prostora Jadranskog brodogradilišta, po ponuđenoj cijeni od 1,23 miliona eura. Stečajni upravnik kazao je na otvaranju pismenih ponuda u Privrednom sudu da dostavljena ponuda sadrži sve oglasom predviđene uslove. Ponuđač je dostavio ponudu za kupovinu nepokretnosti odnosno poslovnih prostora u Bijeloj površine 480 metara kvadratnih i 500 metara kvadratnih na istoj parceli. On je naveo da će u zakonom predviđenom roku donijeti odluku o ispravnosti ponude. Kazao je i da će uskoro objaviti oglas za prodaju preostale imovine Brodogradilišta.

Brodogradilište Bijela: Dostavljena ponuda za dva poslovna prostoraPomorski trening centar Azalea iz Bijele dostavio je ponudu za kupovinu dva poslovna prostora Jadranskog brodogradilišta, po ponuđenoj cijeni od 1,23 miliona eura.

Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, kazao je na otvaranju pismenih ponuda u Privrednom sudu da dostavljena ponuda sadrži sve oglasom predviđene uslove.

"Ponuđač je dostavio ponudu za kupovinu nepokretnosti odnosno poslovnih prostora u Bijeloj površine 480 metara kvadratnih i 500 metara kvadratnih na istoj parceli", rekao je Ostojić.

On je naveo da će u zakonom predviđenom roku donijeti odluku o ispravnosti ponude. Ostojić je kazao i da će uskoro objaviti oglas za prodaju preostale imovine Brodogradilišta.

"Vrlo brzo idemo na naredni oglas. Postoji zakonska procedura, ali nećemo kasniti", dodao je Ostojić.

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je tender za prodaju djelova imovine preduzeća po ukupnoj početnoj cijeni od oko 27,2 miliona eura.

Na prodaju je ponuđena imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti.

Na prodaju su bili posebni djelovi poslovne zgrade u privredi koje čine poslovni prostori površine 480 metara kvadratnih procijenjene vrijednosti 604,8 hiljada eura, poslovni prostor površine 500 kvadrata u iznosu od 630 hiljada eura, kao i poslovni prostori površine 671 kvadrat u iznosu od 845,46 hiljada eura, odnosno 368 kvadrata u iznosu od 436,68 hiljada eura,

Na prodaju je i restoran koji čine poslovni prostori površine 874 kvadrata u iznosu od 442,03 hiljada eura i površine 167 kvadrata u iznosu od 84,46 hiljada eura.

Na prodaju je, između ostalog, remontna, radionička i hala kovačnice, kompresorska stanica, skladište drvene građe, brodoopremni pogon, kao i trafostanice.

Oprema za obavljanje djelatnosti koju čine dokovi, dizalice, mašine, alati, kancelarijski namještaj sve po posebnom spisku, istaknutom na oglasnoj table Privrednog suda i oglasnoj tabli stečajnog dužnika procijena je na 17,02 miliona eura.

Vozni park po posebnom spisku takođe istaknutom na oglasnoj table procjenjuje se na 98,15 hiljada eura.

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište iz Bijele završeno je usvajanjem konačne liste prema kojoj je priznato 18,49 miliona eura. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona eura.

Stečaj u Brodogradilištu pokrenut je krajem juna na zahtjev Poreske uprave.      

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik