Srpske kompanije na sajmu u Moskvi

Bez autora
Feb 08 2016

Na velikoj međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda u Moskvi, proizvodni program predstavlja 15 srpskih firmi. Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizovali su nastup 15 srpskih kompanija prehrambenog sektora na Međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda „PRODEKSPO-2016“, koja se održava u Moskvi od 8. do 12. februara.Proizvodni program na nacionalnom štandu Srbije predstavljaju: „Aleksandrija“ Fruška gora, „Bambi“ Požarevac, „Belina“ Beograd, „Karneks“ Vrbas, „Imlek“ Beograd, „ITN Grupa“ Zemun, „Mara“ Sombor, „Master frigo“ Beograd, „Megle“ Kragujevac, „Mini pani“ Subotica, „Pionir“ Subotica, „Rolend“ Beograd, „Rubin“ Kruševac, „Voćar“ Svilajnac i „Zlatiborac“ Beograd.

Srpske kompanije na sajmu Na velikoj međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda u Moskvi, proizvodni program predstavlja 15 srpskih firmi.

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije organizovali su nastup 15 srpskih kompanija prehrambenog sektora na Međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda „PRODEKSPO-2016“, koja se održava u Moskvi od 8. do 12. februara.

Proizvodni program na nacionalnom štandu Srbije predstavljaju: „Aleksandrija“ Fruška gora, „Bambi“ Požarevac,  „Belina“ Beograd, „Karneks“ Vrbas, „Imlek“ Beograd, „ITN Grupa“ Zemun, „Mara“ Sombor, „Master frigo“ Beograd, „Megle“ Kragujevac, „Mini pani“ Subotica, „Pionir“ Subotica, „Rolend“ Beograd, „Rubin“ Kruševac, „Voćar“ Svilajnac i „Zlatiborac“ Beograd.
   
Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

Prvog dana sajma interes za srpske proizvode izrazili su predstavnici distributera, trgovinskih lanaca, dobavljača i kompanija koje pružaju logistiku iz Rusije, Belorusije, Kazahstana i drugih zemalja.

U okviru sajma, Privredna komora Srbije u saradnji sa administracijom grada Moskve i Upravom za trgovinu i usluge uz podršku Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, 10. februara organizuje bilateralne susrete i pregovore srpskih kompanija prehrambenog sektora sa predstavnicima federalnih i lokalnih trgovinskih lanaca i veletrgovaca. O novim mogućnostima  izvoza na tržište Ruske Federacije, sa srpskim izlagačima razgovaraće predstavnici trgovinskih lanaca i veletrgovaca iz Moskve.

„Prodexpo“ je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, na kojoj se sreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Na ovogodišnjem „Prodexpu“ učestvuje 2.309 izlagača iz 65 zemalja, a postavljeno je i 35 nacionalnih paviljona.

Na trgovinsku razmenu Srbije i Ruske Federacije u 2015. godini uticale su oscilacije kursa rublje. Srpski izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na tržište RF opao je za 13,3 odsto, ali je rast zabeležen u izvozu jabuka, za 35 odsto, nektarina 122 odsto, breskvi 93 odsto, trešanja i višanja 27 odsto, kao i malina - 90 odsto. Ukupna vrednost izvezenih poljoprivredno - prehrambenih proizvoda iz Srbije u Rusku Federaciju u 2015. godini iznosila je 270 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik