Novi pravni okvir za sporazumno restrukturiranje dugova

Bez autora
Feb 08 2016

Od 3. februara 2016. godine Privredna komora Srbije kao institucionalni posrednik primenjuje novi Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju.Nova zakonska rešenja kojima su bitno poboljšani uslovi za sprovođenje postupka sporazumnog finansijskog restrukturiranja, omogućavaju privrednim subjektima u finansijskim teškoćama da redefinišu dužničko-poverilačke odnose sa svojim poveriocima, pre svega kreditorima.

Novi pravni okvir za sporazumno restrukturiranje dugovaOd 3. februara 2016. godine Privredna komora Srbije kao institucionalni posrednik primenjuje novi Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju.

Nova  zakonska rešenja kojima su bitno poboljšani uslovi za sprovođenje postupka sporazumnog finansijskog restrukturiranja, omogućavaju privrednim subjektima u finansijskim teškoćama (privrednim društvima i preduzetnicima) da redefinišu dužničko-poverilačke odnose sa svojim poveriocima, pre svega kreditorima.

Sporazumno finansijsko restrukturiranje je vansudski, vanstečajni, dobrovoljni, poverljiv i efikasan model restrukturiranja komercijalnih dugova koji je u funkciji oporavka i konsolidovanja poslovanja privrednih subjekata u finansijskim teškoćama.

Za uspešno restrukturiranje dugova, od posebnog je značaja da privredni subjekti u finansijskim problemima ili njihovi poverioci, pravovremeno pokrenu postupak sporazumnog finansijskog restrukturiranja, kako bi na drugačiji način uredili dužničko-poverilačke odnose i očuvali poslovnu aktivnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik