Hrvatskim teretnim prijevoznicima uvođenje vinjeta povećalo bi konkurentnost

Bez autora
Feb 09 2016

Predsjednik Udruženja cestovnoga teretnog prometa pri HGK pozdravlja prijedlog uvođenja vinjeta. Hrvatski teretni prijevoznici izravno su zainteresirani za uvođenje takvog sustava naplate, koji bi im donio niz koristi te povećao konkurentnost. Ministar je kazao da je već naručio izradu preliminarne analize, a Vukadinović smatra da bi kvalitetna analiza teretnog prijevoza u Hrvatskoj, sublimirana u kvalitetnom timskom radu priznatih domaćih prometnih stručnjaka, dovela do primjenjivih zaključaka i smjernica o sadašnjem stanju djelatnosti te projekciji trendova u narednom srednjoročnom razdoblju.

Hrvatskim teretnim prijevoznicima uvođenje vinjeta povećalo bi konkurentnostPredsjednik Udruženja cestovnoga teretnog prometa pri HGK Darko Vukadinović pozdravlja prijedlog uvođenja vinjeta.„Hrvatski teretni prijevoznici izravno su zainteresirani za uvođenje takvog sustava naplate, koji bi im donio niz koristi te povećao konkurentnost“, ističe Vukadinović.

Ministar Butković kazao je da je već naručio izradu preliminarne analize, a Vukadinović smatra da bi kvalitetna analiza teretnog prijevoza u Hrvatskoj, sublimirana u kvalitetnom timskom radu priznatih domaćih prometnih stručnjaka, dovela do primjenjivih zaključaka i smjernica o sadašnjem stanju djelatnosti te projekciji trendova u narednom srednjoročnom razdoblju. 

„To bi bio dobar temelj i za analizu opravdanosti uvođenja vinjeta za naplatu cestarina, odnosno projekcije toga kakve bi sve koristi imala društvena zajednica“, kaže Vukadinović naglasivši da se dosad prometna politika u Hrvatskoj uglavnom bavila prometnom tehnikom, izgradnjom infrastrukturnih objekata odnosno autocesta. 

I direktorica Sektora za promet i veze HGK Ljubica Herceg smatra da je uvođenje vinjeta vrlo kvalitetan prijedlog koji će donijeti višestruke koristi za sustav autocesta u Hrvatskoj i njegove korisnike. 

„Uvođenje vinjeta trebalo bi povećati prihode HAC-a, pridonijeti povećanju prometa na autocestama i rasteretiti državne ceste, skratiti vremena putovanja te smanjiti gužve na naplatnim kućicama i ubrzati protok vozila na autocestama“, navodi Herceg upozoravajući da bi predloženi model trebao uvažiti činjenicu da je stalnim korisnicima, hrvatskim građanima i profesionalnim prijevoznicima koji će imati godišnje vinjete, potrebno osigurati adekvatne popuste da bi ih se stimuliralo na korištenje.

„Ovakvo koncipirani model dugoročno će smanjiti troškove prijevoza, povećati i olakšati kretanje putnika - prvenstveno dnevne migracije te će biti zamašnjak cjelokupnoga gospodarstva“, zaključuje Herceg.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik