Zaživio najveći energetski projekat u BiH

Bez autora
Feb 09 2016

Kompanija EFT će večeras u Tesliću predstaviti novoizgrađenu termoelektranu Stanari. Menadžment kompanije EFT - Rudnik i termoelektrana Stanari prezentiraće sve kompleksnosti procesa izgradnje jedinog novog energetskog objekta u BiH u posljednjih nekoliko decenija. Termoelektrana Stanari je početkom januara krenula sa isporukama prvih megavata u energetsku mrežu Bosne i Hercegovine. Ovim isporukama struje započela je finalna test faza, koja će trajati nekoliko mjeseci. Ukupna vrijednost projekta RiTE Stanari je oko 560 miliona eura, što uključuje izgradnju termoelektrane i razvoj rudnika do potrebnog kapaciteta.

Zaživio najveći energetski projekat u BiHKompanija EFT će večeras u Tesliću predstaviti novoizgrađenu termoelektranu Stanari. Menadžment kompanije EFT - Rudnik i termoelektrana Stanari prezentiraće sve kompleksnosti procesa izgradnje jedinog novog energetskog objekta u BiH u posljednjih nekoliko decenija.

Termoelektrana Stanari je početkom januara krenula sa isporukama prvih megavata u energetsku mrežu Bosne i Hercegovine. Ovim isporukama struje započela je finalna test faza, koja će trajati nekoliko mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta RiTE Stanari je oko 560 miliona eura, što uključuje izgradnju termoelektrane i razvoj rudnika do potrebnog kapaciteta. Termoelektrana Stanari je kapaciteta 300 megavata, sa planiranom godišnjom proizvodnjom od 2.000 gigavatsati i godišnjom potrošnjom uglja od 2,3 miliona tona. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik