Investicije u energetici od 3,2 milijarde maraka

Bez autora
Feb 09 2016

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS izjavio je da je trenutno u Srpskoj u oblasti energetike u toku realizacija projekata vrijednih oko 3,2 milijarde KM. On je naveo da se uz planiranu izgradnju Termoelektrane "Gacko dva", za koju su već obavljeni razgovori, može govoriti o investicijama većim od četiri milijarde KM. Najznačajniji projekti su TE "Stanari" vrijednosti 960 miliona i TE "Ugljevik tri" vrijednosti 1,1 milijarda KM. Kada je riječ o hidroelektranama, najznačajniji su projekti HE "Dabar" iz sistema "Gornji Horizonti", čija je vrijednost 351,5 miliona, te HE "Mrsovo" na rijeci Lim vrijednosti 188 miliona, sistem hidroelektrana na rijeci Neretvi, koje čine HE "Ulog" i šest malih elektrana ukupne vrijednosti 181,6 miliona, te tri hidroelektrane na rijeci Bistrici čija je vrijednost procijenjena na 93 miliona KM.

Investicije u energetici od 3,2 milijarde marakaMinistar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je da je trenutno u Srpskoj u oblasti energetike u toku realizacija projekata vrijednih oko 3,2 milijarde KM.

Đokić je naveo da se uz planiranu izgradnju Termoelektrane "Gacko dva", za koju su već obavljeni razgovori, može govoriti o investicijama većim od četiri milijarde KM.

- Najznačajniji projekti su TE "Stanari" vrijednosti 960 miliona i TE "Ugljevik tri" vrijednosti 1,1 milijarda KM. Kada je riječ o hidroelektranama, najznačajniji su projekti HE "Dabar" iz sistema "Gornji Horizonti", čija je vrijednost 351,5 miliona, te HE "Mrsovo" na rijeci Lim vrijednosti 188 miliona, sistem hidroelektrana na rijeci Neretvi, koje čine HE "Ulog" i šest malih elektrana ukupne vrijednosti 181,6 miliona, te tri hidroelektrane na rijeci Bistrici čija je vrijednost procijenjena na 93 miliona KM - rekao je Đokić i dodao da su od oko 120 malih hidroelektrana najznačajnije na rijeci Prači, čija je vrijednost 60 miliona i "Bočac dva" na Vrbasu vrijednosti oko 18 miliona KM.

Investicija u dva parka vjetrenjača - "Trusina" na području Nevesinja i "Hrgud" u Berkovićima vrijedna je 270 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik