Postoji prostor za povećanje ulaganja američkih kompanija u Srbiji

Bez autora
Feb 09 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture upoznala je danas novoimenovanog ambasadora SAD u Srbiji sa ključnim aktivnostima i rezultatima Ministarstva, naročito u oblastima važnim za strane investitore. Ona je obavestila ambasadora o početku izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, napretku Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke sa 91. na 59. mesto i uvođenju direktnih letova za SAD. Istakla da je jedan od prioriteta Vlade Srbije izgradnja infrastrukture, gde se pored započetih projekata u Srbiji, priprema i realizacija projekata od regionalnog značaja. Ambasador je pohvalio doprinos koji je Mihajlović pružila sprovođenju reformi u Srbiji i razvoju bilateralne saradnje, i dodao da očekuje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Postoji prostor za povećanje ulaganja američkih kompanija u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović upoznala je danas novoimenovanog ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota sa ključnim aktivnostima i rezultatima Ministarstva, naročito u oblastima važnim za strane investitore.

Mihajlović je obavestila Skota o početku izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, napretku Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke sa 91. na 59. mesto i uvođenju direktnih letova za SAD.

Ona je istakla da je jedan od prioriteta Vlade Srbije izgradnja infrastrukture, gde se pored započetih projekata u Srbiji, priprema i realizacija projekata od regionalnog značaja.

Skot je pohvalio doprinos koji je Mihajlović pružila sprovođenju reformi u Srbiji i razvoju bilateralne saradnje, i dodao da očekuje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

On je rekao da je upoznat sa nedavnom posetom inspekcije vazduhoplovnih vlasti SAD Aerodromu "Nikola Tesla", kao deo provere ispunjenosti bezbednosnih uslova, i naglasio da je uspostavljanje direktnih letova dobra vest za Srbiju.

Skot je ocenio da postoji prostor za povećanje ekonomskih aktivnosti američkih kompanija u Srbiji, uz napomenu da povećanje investicija najviše zavisi od stvaranja povoljnog ambijenta za ulaganja.

To, između ostalog, uključuje transparentne i efikasne procedure izdavanja dozvola, kvalitetnu infrastrukturu i predvidiv poreski sistem, što su oblasti u kojima Srbija već beleži određena poboljšanja, ukazao je ambasador SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik