Koka-kola za peni iznad očekivanja

Bez autora
Feb 09 2016

Američka kompanija Koka-Kola povećala je u poslednjem kvartalu 2015. prodaju gaziranih napitaka za 2 odsto, dok je prodaja negaziranih skočila za 6 procenata.Najveći svetski proizvođač bezalkoholnih pića je u poslednja tri meseca 2015. ostvario dobit od 1,24 milijarde dolara, ili 28 centi po akciji, a kad se isključe jednokratni izdaci zarada u tom kvartalu iznosi 38 centi po akciji, ili za jedan peni iznad očekivanja analitičara na Volstritu.

Koka-kola za peni iznad očekivanjaAmerička kompanija Koka-Kola povećala je u poslednjem kvartalu 2015. prodaju gaziranih napitaka za 2 odsto, dok je prodaja negaziranih skočila za 6 procenata.

Najveći svetski proizvođač bezalkoholnih pića je u poslednja tri meseca 2015. ostvario dobit od 1,24 milijarde dolara, ili 28 centi po akciji, a kad se isključe jednokratni izdaci zarada u tom kvartalu iznosi 38 centi po akciji, ili za jedan peni iznad očekivanja analitičara na Volstritu, prema istraživačkoj agenciji "Zaks Investment Riserč".

Ukupni prihodi su međutim pali osam odsto, na 10 milijardi dolara u četvrtom tromesečju, ali su ipak viši od 9,86 milijardi dolara, koliko su prognozirali ekonomisti.

Iz menadžmenta kompanije kažu da je padu dijetalne kole u najvećoj meri doprinela prodaja u SAD, ali da je "Koka Ziro", za koju se koristi druga vrsta zaslađivača i koja je promovisana kao napitak za muškarce, zabeležila rast. 

Akcija Koka-Kole je od početka ove godine oslabila gotovo jedan odsto, dok je indeks Standard&Poor's 500 pao nešto iznad devet procenata, navodi američka novinska agencija. Akcije na Volstritu su se u poslednjih 12 meseci popele za približno tri odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik