Istrabenz prodao Grand Hotel Adriatic zagrebačkoj Teri-trgovini

Bez autora
Feb 10 2016

Istrabenz Turizem je napokon, šest godina nakon početka prodaje, uspio prodati Grand hotel Adriatic. Kupac je zagrebačko poduzeće Teri-trgovina, a prodaja će biti zaključena nakon što budu ispunjeni svi dogovoreni uvjeti. Prodaja hotela je sastavni dio dogovora o reprogramu s bankama vjerovnicama iz 2013. godine. U njemu je bilo dogovoreno da je sastavni dio reprograma prodaja portoroškog Hotela Palace Kempinski i opatijskog Adriatica. Teri-trgovina bavi se prodajom alkoholnih i bezalkoholnih pića. Nije poznato je li na neki način povezana s MK Grupom Miodraga Kostića koji je nedavno izjavio kako želi kupiti Grand hotel Adriatic. Vlasnik Teri-trgovine je Alberto Golomeić, a tvrtka zauzima drugo mjesto na hrvatskom tržištu po veleprodaji pića, iza sustava Agrokor.

strabenz prodao Grand Hotel Adriatic zagrebačkoj Teri-trgoviniIstrabenz Turizem je napokon, šest godina nakon početka prodaje, uspio prodati Grand hotel Adriatic.

Kupac je zagrebačko poduzeće Teri-trgovina, a prodaja će biti zaključena nakon što budu ispunjeni svi dogovoreni uvjeti.

Prodaja hotela je sastavni dio dogovora o reprogramu s bankama vjerovnicama iz 2013. godine. U njemu je bilo dogovoreno da je sastavni dio reprograma prodaja portoroškog Hotela Palace Kempinski i opatijskog Adriatica.

Teri-trgovina bavi se prodajom alkoholnih i bezalkoholnih pića. Nije poznato je li na neki način povezana s MK Grupom Miodraga Kostića koji je nedavno izjavio kako želi kupiti Grand hotel Adriatic. Vlasnik Teri-trgovine je Alberto Golomeić, a tvrtka zauzima drugo mjesto na hrvatskom tržištu po veleprodaji pića, iza sustava Agrokor.

Riječ je o najvećem opatijskom hotelu sa 600 ležajeva, kockarnicom i kongresnim centrom te wellnessom i dvama bazenima. Ostvaruje oko 7 milijuna eura godišnjih prihoda.

Neslužbeno, kupac je preuzeo osam milijuna eura duga Grand Hotela Adriatic i tome pridodao oko četiri milijuna eura kupoprodajne cijene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik