Iako u stečaju, "Javor" nastavlja proizvodnju

Bez autora
Feb 10 2016

Ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS i Italijanka, vlasnica tekstilne fabrike "Mistral" u Rumuniji, koja u zakupu drži proizvodnju u Tekstilnom kombinatu "Javor Tekstil", u stečaju, iz Nevesinja, obišli su zajednički pogone ove fabrike i dogovorili buduću saradnju, u kojoj bi fabrika zaposlila još oko 70 radnika. S obzirom da je u fabrici u potpunosti očuvana cjelokupna proizvodna cjelina, jer su ranije radili takođe za italijanskog investitora iz San Marina, proces proizvodnje je lako obnovljen, a novi italijanski nalogodavac nastavio proizvodnju ženskih odjevnih predmeta. Preduzeće jeste u stečaju, ali sam bio više nego zadovoljan uvjerivši se da je u zakupu kod jednog vrlo ozbiljnog partnera, koji ima dobre planove u pogledu razvoja i kupovine ove fabrike, za koju će ovo ministarstvo i Vlada RS učiniti sve da se proces proširi na dodatnih 70 radnika.

Iako u stečaju, "Javor" nastavlja proizvodnjuMinistar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić i Italijanka Klaudija Varezi, vlasnica tekstilne fabrike "Mistral" u Rumuniji, koja u zakupu drži proizvodnju u Tekstilnom kombinatu "Javor Tekstil", u stečaju, iz Nevesinja, obišli su zajednički pogone ove fabrike i dogovorili buduću saradnju, u kojoj bi fabrika zaposlila još oko 70 radnika.

S obzirom da je u fabrici u potpunosti očuvana cjelokupna proizvodna cjelina, jer su ranije radili takođe za italijanskog investitora iz San Marina, proces proizvodnje je lako obnovljen, a novi italijanski nalogodavac nastavio proizvodnju ženskih odjevnih predmeta.

"Preduzeće jeste u stečaju, ali sam bio više nego zadovoljan uvjerivši se da je u zakupu kod jednog vrlo ozbiljnog partnera, koji ima dobre planove u pogledu razvoja i kupovine ove fabrike, za koju će ovo ministarstvo i Vlada RS učiniti sve da se proces proširi na dodatnih 70 radnika", istakao je nakon sastanka Đokić.

On je kazao da će Vlada RS svakako pronaći način i put kako da se to ostvari i to na način da se najprije što prije okonča stečajni postupak, a onda da se sa novim partnerom uspostavi novi režim rada, jer se, kako dodaje, uvjerio da se radi o vrlo ozbiljnom poslodavcu čija je kompletna proizvodnja namijenjena izvozu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik