Otvorena najduža žičara na svetu

Bez autora
Feb 11 2016

Najduža žičara na svetu, koja se prostire na 6,3 kilometra, u utorak je svečano otvorena u Vijetnamu. Prostire se na ukupnoj dužini od 6.292,5 metara i upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao najduža žičara na tri kabla, ali i po najvećoj visinskoj razlici između polazne i dolazne stanice - 1.410 metara.Sistem povezuje dolinu Muong Hoa i planinu Fansipan u provinciji Lao Cai, oko 250 km severozapadno od glavnog grada Hanoija. Žičara za jedan sat može da preveze 2.000 putnika, a svaka od kabina može da ugosti 35 osoba. Od doline do planine putovanje traje 15 minuta, a izgradnja žičare je počela u novembru 2013. godine.

Otvorena najduža žičara na svetuNajduža žičara na svetu, koja se prostire na 6,3 kilometra, u utorak je svečano otvorena u Vijetnamu.

Prostire se na ukupnoj dužini od 6.292,5 metara i upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao najduža žičara na tri kabla, ali i po najvećoj visinskoj razlici između polazne i dolazne stanice - 1.410 metara.

Sistem povezuje dolinu Muong Hoa i planinu Fansipan u provinciji Lao Cai, oko 250 km severozapadno od glavnog grada Hanoija. Žičara za jedan sat može da preveze 2.000 putnika, a svaka od kabina može da ugosti 35 osoba.

Od doline do planine putovanje traje 15 minuta, a izgradnja žičare je počela u novembru 2013. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik