Kakanj u sistemu reciklaže ambalažnog otpada

Bez autora
Feb 11 2016

Općina Kakanj je potpisala ugovor o poslovnoj saradnji s Društvom za postupanje s ambalažnim otpadom “Ekopak” Sarajevo kojim je dogovorena saradnja na projektu “Razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada u općini Kakanj”. Prema dogovoru u gradskoj jezgri Kaknja uspostaviti će se šest 'ekootoka' na kojima će biti kontejneri za plastiku, metal i višeslojne materijale, papir i za staklo. Osim toga, 'Ekopak' će dostaviti i odgovarajući broj velikih komunalnih kanti za tri srednje i šest centralnih osnovnih škola, kao i za 19 područnih škola, u koje će se razvrstavati plastika i papir. “Ekopak” će izvršiti i pripremu, te distribuciju promotivnih materijala, a organizirat će predavanja u školama i vrtićima o značaju reciklaže ambalažnog otpada.

Kakanj u sistemu reciklaže ambalažnog otpadaOpćina Kakanj je potpisala ugovor o poslovnoj saradnji s Društvom za postupanje s ambalažnim otpadom “Ekopak” Sarajevo kojim je dogovorena saradnja na projektu “Razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada u općini Kakanj”.

Prema dogovoru u gradskoj jezgri Kaknja uspostaviti će se šest 'ekootoka' na kojima će biti kontejneri za plastiku, metal i višeslojne materijale, papir i za staklo. Osim toga, 'Ekopak' će dostaviti i odgovarajući broj velikih komunalnih kanti za tri srednje i šest centralnih osnovnih škola, kao i za 19 područnih škola, u koje će se razvrstavati plastika i papir.

“Ekopak” će izvršiti i pripremu, te distribuciju promotivnih materijala, a organizirat će predavanja u školama i vrtićima o značaju reciklaže ambalažnog otpada, dok će za najmlađe biti organizirane predstave pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”.

Prema ugovoru s partnerom kakanjsko Komunalno preduzeće “Vodokom” će o svom trošku izvršiti građevinske radove na uređenju površina na kojima će se nalaziti 'ekootoci', izvršit će postavljanje setova kontejnera, te će školama dostaviti setove kanti, te redovno vršiti pražnjenje ambalažnog otpada prikupljenog kroz 'ekootoke'.

Nakon potpisivanja ugovora, predstavnik “Ekopaka” Hasan Ahmetspahić uručio je načelniku Nerminu Mandri certifikat kojim se ozvaničava ulazak općine Kakanj u sistem reciklaže ambalažnog otpada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik