Srpski kruzer se sprema za Evropu

Bez autora
Feb 11 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije poručio je tokom obilaska brodogradilišta "Vahali" u Sremskoj Mitrovici i svečanog krštenja novog rečnog putničkog kruzera da je Vlada spremna da podrži nove projekte i dodatno zapošljavanje radnika. On je iskazao zadovoljstvo marljivošću radnika u Sremskoj Mitrovici, uz ocenu da su oni ovim projektom najavili novo vreme, novu hrabrost i novo znanje. On je ukazao na to da način rada u brodogradilištu predstavlja budućnost Srbije i pokazuje dualno obrazovanje na delu, imajući u vidu činjenicu da tu na praksu dolaze učenici srednjih škola. Premijer je potvrdio da je, ukoliko bude potrebe, država spremna da podrži dodatno zapošljavanje u brodogradilištu "Vahali", jer je to u interesu čitavog tog kraja.

Vlada spremna da podrži nove projektePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas tokom obilaska brodogradilišta "Vahali" u Sremskoj Mitrovici i svečanog krštenja novog rečnog putničkog kruzera da je Vlada spremna da podrži nove projekte i dodatno zapošljavanje radnika.

Vučić je iskazao zadovoljstvo marljivošću radnika u Sremskoj Mitrovici, uz ocenu da su oni ovim projektom najavili novo vreme, novu hrabrost i novo znanje.

On je ukazao na to da način rada u brodogradilištu predstavlja budućnost Srbije i pokazuje dualno obrazovanje na delu, imajući u vidu činjenicu da tu na praksu dolaze učenici srednjih škola.

Premijer je potvrdio da je, ukoliko bude potrebe, država spremna da podrži dodatno zapošljavanje u brodogradilištu "Vahali", jer je to u interesu čitavog tog kraja.

Vučić je istakao da je danas važan dan za Srbiju, s obzirom na to da je izgradnja broda početak velikog puta koji se nastavlja zahvaljujući našim radnicima, i naglasio da je to rezultat hrabrosti, velikog rada i znanja radnika koji su doprineli realizaciji tog projekta.

Brod "MPS Thomas Hardy", čija je vrednost 20 miliona evra, u vlasništvu je švajcarske kompanije "Scylla AG". Kruzer je dugačak 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik