Vraća se solidarni porez u skladu sa zaključkom Vlade

Bez autora
Feb 11 2016

Građani kojima je Poreska uprava dostavila rešenje o obračunu takozvanog solidarnog poreza, a odnosi se na objedinjene zakasnele isplate plata u jednom mesecu, mogu da podnesu zahtev i novac će im biti vraćen.Kandidati za povraćaj novca su gradjani koji su dobili rešenje, bez obzira kada im je ono poslato, a kojima je po tom rešenju obračunat solidarni porez, na osnovu objedinjene uplate zarada za više meseci u jednom mesecu. Zahtev za povraćaj novca se nalazi na sajtu Poreske uprave i može da se preuzme, a ispunjen obrazac se podnosi nadležnoj filijali ove institucije prema mestu prebivališta.

Vraća se solidarni porez u skladu sa zaključkom VladeGrađani kojima je Poreska uprava dostavila rešenje o obračunu takozvanog solidarnog poreza, a odnosi se na objedinjene zakasnele isplate plata u jednom mesecu, mogu da podnesu zahtev i novac će im biti vraćen, izjavio je danas Dragan Agatunović iz Poreske uprave.

Kandidati za povraćaj novca su gradjani koji su dobili rešenje, bez obzira kada im je ono poslato, a kojima je po tom rešenju obračunat solidarni porez, na osnovu objedinjene uplate zarada za više meseci u jednom mesecu.

Zahtev za povraćaj novca se, kako je objasnio, nalazi na sajtu Poreske uprave i može da se preuzme, a ispunjen obrazac se podnosi nadležnoj filijali ove institucije prema mestu prebivališta.

U narednom periodu Poreska uprava će primati zahteve i postupati u skladu sa zaključkom vlade, a gradjanima koji ispunjavaju uslove, uključujući i porodilje, novac će biti vraćen.

- Od sredine januara, sve naše filijale na jedinstven način primaju zahteve i po njima postupaju - rekao je Agatunović.

Po podnošenju zahteva, Poreska uprava donosi rešenje o povraćaju novca u roku od 30 dana, a nakon uručivanja tog rešenja, ukoliko je pozitivno, novac će biti na tekućem računu podnosioca u roku od 15 dana.

Vlada Srbije je, podsećanja radi, donela Zaključak kojim se odobrava pravo gradjanima da podnesu zahtev za povraćaj sredstava ako im je umanjen neto prihod po osnovu više objedinjenih primanja isplaćenih u jednom mesecu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik