Turski investitori zainteresovani za 3 infrastrukturna projekta u Srbiji

Bez autora
Feb 11 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji o mogućnostima ulaganja kompanija iz te zemlje u infrastrukturne projekte u Srbiji. On je istakao da su turski investitori posebno zainteresovani za tri infrastrukturna projekta, sa kojima su se upoznali u predstavljenoj Knjizi projekata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Naveo da su investitori iz Turske iskazali posebno interesovanje za izgradnju deonica Pojate–Preljina, Beograd–Zrenjanin i Novi Sad–Ruma. Ambasador Turske rekao je da su građevinske kompanije iz Turske sa iskustvom gradnje puteva na nekoliko kontinenata zainteresovane za to da se detaljnije informišu o ovim projektima, zbog čega će se u narednom periodu sastati sa stručnim timom resornog ministarstva kako bi se razmotrile mogućnosti za saradnju.

Turski investitori zainteresovani za 3 infrastrukturna projekta U SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Kemalom Bozajem o mogućnostima ulaganja kompanija iz te zemlje u infrastrukturne projekte u Srbiji.

Bozaj je istakao da su turski investitori posebno zainteresovani za tri infrastrukturna projekta, sa kojima su se upoznali u predstavljenoj Knjizi projekata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je naveo da su investitori iz Turske iskazali posebno interesovanje za izgradnju deonica Pojate–Preljina, Beograd–Zrenjanin i Novi Sad–Ruma.

Ambasador Turske rekao je da su građevinske kompanije iz Turske sa iskustvom gradnje puteva na nekoliko kontinenata zainteresovane za to da se detaljnije informišu o ovim projektima, zbog čega će se u narednom periodu sastati sa stručnim timom resornog ministarstva kako bi se razmotrile mogućnosti za saradnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik