Kreditni rejting Srpske "B-3 sa stabilnim izgledima"

Bez autora
Feb 11 2016

Agencija za ocjenu kreditnog rejtinga "Mudis investors servis" potvrdila je Republici Srpskoj kreditni rejting "B3 sa stabilnim izgledima".U dokumentu objavljenom na službenoj internet stranici Agencije navodi se da će Republika Srpska zadržati pozitivne indikatore u 2015-2016. godini, kao rezultat rastućih poreskih prihoda i kontrole rashoda. Kreditni rejting je mišljenje o kreditnom riziku u narednom vremenskom periodu i podrazumijeva procjenu kreditne sposobnosti i spremnosti dužnika da blagovremeno i u cijelosti izmiri svoje obaveze prema kreditorima.

Kreditni rejting Srpske "B-3 sa stabilnim izgledima"Agencija za ocjenu kreditnog rejtinga "Mudis investors servis" potvrdila je Republici Srpskoj kreditni rejting "B3 sa stabilnim izgledima".

U dokumentu objavljenom na službenoj internet stranici Agencije navodi se da će Republika Srpska zadržati pozitivne indikatore u 2015-2016. godini, kao rezultat rastućih poreskih prihoda i kontrole rashoda, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Kreditni rejting je mišljenje o kreditnom riziku u narednom vremenskom periodu i podrazumijeva procjenu kreditne sposobnosti i spremnosti dužnika da blagovremeno i u cijelosti izmiri svoje obaveze prema kreditorima.

Iako se kreditni rejting najčešće dodjeljuje kompanijama i državama, utvrđuju se i rejtinzi podnacionalnih vlada, lokalnih samouprava, projekata, finansijske snage banaka.

Od dodijeljenog kreditnog rejtinga velikoj mjeri zavise troškovi zaduživanja na finansijskom tržištu, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik