Mere Vlade za podsticaj preduzetništva od 1. marta

Bez autora
Feb 28 2016

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije najavio je da će Vlada 1. marta zvanično objaviti program "Godine preduzetništva", sa ciljem da se podstakne razvoj privatne inicijative, pri čemu će sredstva za ovu namenu biti dodeljivana na potpuno transparentan način.On je na otvaranju konferencije „Uloga lokalne samouprave u podsticanju investicionog ambijenta“ istakao da je potrebna ozbiljna podrška lokalnih samouprava u implementaciji mera i vraćanju poverenja privrede u državu. Ukazao na to da Vlada Srbije ima jasnu agendu o tome šta treba da se uradi kako bi se ekonomski aspekt promenio, a plan je zasnovan na analizama onoga s čim se zemlja suočava poslednjih 30 godina.

Mere Vlade za podsticaj preduzetništva od 1. martaMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić najavio je danas da će Vlada 1. marta zvanično objaviti program "Godine preduzetništva", sa ciljem da se podstakne razvoj privatne inicijative, pri čemu će sredstva za ovu namenu biti dodeljivana na potpuno transparentan način.

Sertić je na otvaranju konferencije „Uloga lokalne samouprave u podsticanju investicionog ambijenta“ istakao da je potrebna ozbiljna podrška lokalnih samouprava u implementaciji mera i vraćanju poverenja privrede u državu.

On je ukazao na to da Vlada Srbije ima jasnu agendu o tome šta treba da se uradi kako bi se ekonomski aspekt promenio, a plan je zasnovan na analizama onoga s čim se zemlja suočava poslednjih 30 godina.

Borba za ekonomski razvoj mora da bude najvažniji zadatak u Srbiji, a važan korak u tom smeru jeste i to što će za nekoliko dana biti predstavljen pomenuti program, odnosno mere Vlade za podsticaj preduzetništva, objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, tri stuba za razvoj preduzetništva jesu popravljanje poslovnog ambijenta kroz zakonodavni okvir, direktna finansijska i nefinansijska podrška privredi i promocija preduzetništva, kao načina života.

On je rekao da je današnji skup izuzetno važan za privlačenje investicija, uz opasku da lokalne samouprave ne shvataju da se na tom pitanju nedovoljno radi i sarađuje.

O tome najbolje govori podatak da od približno 170 predsednika opština u Srbiji, konferenciji prisustvuje svega desetak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik