Program EBRD za pomoć malim preduzećima

Bez autora
Mar 07 2016

Od kada je Evropska banka za obnovu i razvoj počela da sprovodi svoj program pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji, sponzori, koje mahom čini Evropska unija, do sada su u obuku i obrazovanje preduzetnika uložili 15,5 miliona evra.Cilj programa je da godišnje pruži pomoć u oko stotinu preduzeća, što bi trebalo da dovede do vidljivih rezultata, kako u rastu tih kompanija tako i u podizanju zaposlenosti. Ovaj program EBRD-a povezuje mala i srednja preduzeća sa lokalnim i međunarodnim konsultantima, vrhunskim stručnjacima u svojim oblastima, sa ciljem da preduzetnicima pruže znanja koja im nedostaju za efikasnije vođenje svojih firmi.

Program EBRD za pomoć malim preduzećimaOd kada je Evropska banka za obnovu i razvoj počela da sprovodi svoj program pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji, sponzori, koje mahom čini Evropska unija, do sada su u obuku i obrazovanje preduzetnika uložili 15,5 miliona evra.

Kako je istakao direktor EBRD u Srbiji Danijel Berg, cilj programa je da godišnje pruži pomoć u oko stotinu preduzeća, što bi trebalo da dovede do vidljivih rezultata, kako u rastu tih kompanija tako i u podizanju zaposlenosti.

Ovaj program EBRD-a povezuje mala i srednja preduzeća sa lokalnim i međunarodnim konsultantima, vrhunskim stručnjacima u svojim oblastima, sa ciljem da preduzetnicima pruže znanja koja im nedostaju za efikasnije vođenje svojih firmi.

EBRD je do sada na ovaj način pomogla više od 750 preduzeća i rezultati pokazuju da je 77 odsto njih posle obuke povećalo obrt za 23 odsto u proseku, dok je više od polovine firmi koje su učestvovale u projektu povećalo broj radnika i to u proseku za 14 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik