Fond za razvoj: 7,2 milijarde dinara kredita za preduzetnike

Bez autora
Mar 09 2016

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da Fond za razvoj, kao jedan od značajnih partnera u "Godini preduzetništva", od 11. marta počinje sa prijemom zahteva po programu Fonda, za šta su ukupno planirana sredstva u iznosu od 7,2 milijarde dinara.Sredstva će se odobravati za start-ap kredite za početnike, i to preduzetnike i pravna lica, a predviđeni rok otplate je do pet godina, uz grejs period do godinu dana. Fond za razvoj će raditi i na unapređenju poslovanja kroz plasiranje kredita za trajna obrtna sredstva, za tekuću likvidnost i kratkoročne kredite.

Krediti za preduzetnike po programu Fonda za razvojMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da Fond za razvoj, kao jedan od značajnih partnera u "Godini preduzetništva", od 11. marta počinje sa prijemom zahteva po programu Fonda, za šta su ukupno planirana sredstva u iznosu od 7,2 milijarde dinara.

Sredstva će se odobravati za start-ap kredite za početnike, i to preduzetnike i pravna lica, a predviđeni rok otplate je do pet godina, uz grejs period do godinu dana.

Fond za razvoj će raditi i na unapređenju poslovanja kroz plasiranje kredita za trajna obrtna sredstva (rok otplate do pet godina, sa grejs periodom do 9 meseci), za tekuću likvidnost (rok otplate do 18 meseci, a grejs period do tri meseca) i kratkoročne kredite (rok otplate od tri do 12 meseci).

Takođe, planirane su i investicije kroz kredite za investiciona ulaganja, kod kojih je rok otplate od 7 do 10 godina, dok je grejs period do godinu dana.

Krediti će se odobravati uz najnižu kamatnu stopu od 1,5 odsto uz garanciju banke na godišnjem nivou, ili tri odsto uz ostala sredstva obezbeđenja.

Program "Godina preduzetništva 2016" predstavlja veliki paket različitih programa države čiji je cilj da se ojačaju preduzetničke snage, pomogne preduzetnicima koji počinju posao ili su ga do određenog nivoa već razvili i pruži finansijski i nefinansijski oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.

Zahtevi se mogu podnosi lično u prostorijama Fonda, i to u centrali u Nišu, Bulevar Nemanjića 14a, kao i u Filijali Fonda u Beogradu, Knez Mihailova 14, ili poštom preporučeno.

Sve dodatne informacije, kao i spisak o potrebnoj dokumentaciji za podnošenje zahteva, mogu se pronaći na sajtovima o Godini preduzetništva i Fonda za razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik