Privrednici u RS protiv povećanja cijene električne energije

Bez autora
Mar 14 2016

Privrednici u Republici Srpskoj apsolutno su protiv najavljenog poskupljenja cijene električne energije, koje će se, kako kažu , dodatno negativno odraziti na ionako lošu konkurentnost domaće privrede.Iz entitetske Privredne komore ukazuju da racionalizaciju troškova zavisna preduzeća Mješovitog holdinga „Elektroprivreda RS“ treba da traže u unutrašnjim uštedama. Ranija najava poskupljenja struje dijelom je pravdana i velikim izdvajanjima zavisnih preduzeća na osnovu 'solidarnog poreza', koja su zaustavljena donošenjem Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost.

Privrednici u RS protiv povećanja cijene električne energijePrivrednici u Republici Srpskoj apsolutno su protiv najavljenog poskupljenja cijene električne energije, koje će se, kako kažu , dodatno negativno odraziti na ionako lošu konkurentnost domaće privrede.

Iz entitetske Privredne komore ukazuju da racionalizaciju troškova zavisna preduzeća Mješovitog holdinga „Elektroprivreda RS“ treba da traže u unutrašnjim uštedama.

-Ranija najava poskupljenja struje dijelom je pravdana i velikim izdvajanjima zavisnih preduzeća na osnovu 'solidarnog poreza', koja su zaustavljena donošenjem Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost - podsjeća se u saopćenju iz Privredne komore RS.

Apeluju na Regulatornu komisiju za energetiku da ne prihvati zahtjev za povećanje cijene električne energije i na taj način dodatno poveća troškove poslovanja privrednih društava u RS.

Regulatorna komisija za energetiku u RS danas će ponovo razmatrati zahtjev „Elektroprivrede RS“, odnosno njenih zavisnih preduzeća, za poskupljenje struje.

Ova komisija je lani povukla svoju odluku o poskupljenju struje u RS, koja je trebalo da stupi na snagu 1. jula 2015. godine.

Protiv odluke i tada i sada su opozicionari, kao i privrednici u RS, dok vlast tvrdi da će i nakon poskupljenja cijena struje u RS biti jeftnija u odnosu na zemlje u okruženju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik