Privredna komora Srbije digitalizuje svoje usluge za privrednike

Bez autora
Mar 16 2016

Privredna komora Srbije počela je projekat digitalizacije usluga, koji bi trebalo da se završi polovinom ove godine.Projekat digitalizacije postojećih i razvoj novih online servisa PKS značajno će uštedeti novac i vreme privrednika i povećati efikasnost poslovanja naših kompanija, istakao je predsednik PKS, podsećajući da Privredna komora Srbije godišnje privredi izda više od 120.000 dokumenata. Firme će imati mogućnost da elektronskim putem nabave dokumenta važna za poslovanje.

Privredna komora Srbije digitalizuje svoje usluge za privrednikePrivredna komora Srbije počela je projekat digitalizacije usluga, koji bi trebalo da se završi polovinom ove godine.

Projekat digitalizacije postojećih i razvoj novih online servisa PKS značajno će uštedeti novac i vreme privrednika i povećati efikasnost  poslovanja naših  kompanija, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS, podsećajući da Privredna komora Srbije godišnje privredi izda više od 120.000 dokumenata.

Pojedini sertifikati, uverenja, mišljenja i potvrde koje izdaje nacionalna asocijacija srpske privrede, po osnovu javnih ovlašćenja, biće ponuđeni kao elektronski servisi članicama, firmama, novoosnovanim preduzećima i drugim kompanijama. Firme će imati mogućnost da elektronskim putem nabave dokumenta važna za poslovanje.

Većim korišćenjem informacionih tehnologija, posebno uvođenjem e-usluga, ostvaruju se strateški ciljevi Privredne komore Srbije - poboljšanje poslovnih procesa i ambijenta za poslovanje u Srbiji.

Modernizacija servisa privredi, koja predstavlja veliki korak napred za srpske firme i za predstavnike stranih kompanija koje posluju u Srbiji,  unaprediće poslovanje i osloboditi dodatne resurse, što je posebno značajno za mikro, male i novoosnovane kompanije.

U prvoj fazi projekta, finansiranjem jednog dela e-usluga, učestvovaće GIZ - Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, po nalogu Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj – BMZ, u okviru Nemačko – srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Deo online servisa Privredne komore Srbije biće ponuđen i u saradnji sa Upravom carina, uz podršku Ministarstva finansija Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik