Gorivo skuplje 2 do 5 centi

Bez autora
Mar 21 2016

Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti skuplje dva do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Cijene eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice biće veće po pet centi i iznosiće 1,09 eura, odnosno 1,05 eura za litar. Litar eurodizela poskupiće četiri centa i koštaće 90 centi. Cijena lož ulja za veleprodaju i za grijanje će u narednih 15 dana biti veća dva, odnosno tri centa i iznosiće 86 centi, odnosno 59 centi. Posljednje promjene cijena goriva bile su 8. marta, kada su sve vrste poskupile dva centa. Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Gorivo skuplje 2 do 5 centiSve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti skuplje dva do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.Cijene eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice biće veće po pet centi i iznosiće 1,09 eura, odnosno 1,05 eura za litar.

Litar eurodizela poskupiće četiri centa i koštaće 90 centi. Cijena lož ulja za veleprodaju i za grijanje će u narednih 15 dana biti veća dva, odnosno tri centa i iznosiće 86 centi, odnosno 59 centi.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 8. marta, kada su sve vrste poskupile dva centa.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 4. aprila, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 5. aprila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik