Smanjiti smrtnost start-up kompanija u BiH

Bez autora
Mar 24 2016

Prema izvještaju GEM-a predviđa se da u narednim godinama mladi više neće raditi za druge već će sami kreirati svoje zaposlenje kroz jednu ili više vlastitih kompanija, kao i da će 60 posto radnih mjesta 2020. biti usko vezano za inovacije i preduzetništvo.Potrebu za razvojem preduzetništva u BiH prepoznala je i vlada Švicarske koja je podržava putem Programa preduzetništva finansiranog od švicarskog Državnog sekretarijata za ekonomske poslove. S tim u vezi je u Sarajevu zvanično predstavljen SECO Program preduzetništva, kojeg podržava Vlada Švicarske kroz Državni sekretarijat za ekonomske poslove.

Smanjiti smrtnost start-up kompanija u BiHPrema izvještaju GEM-a (Global Entrepreneurship Monitoring) predviđa se da u narednim godinama mladi više neće raditi za druge već će sami kreirati svoje zaposlenje kroz jednu ili više vlastitih kompanija, kao i da će 60 posto radnih mjesta 2020. biti usko vezano za inovacije i preduzetništvo.

Potrebu za razvojem preduzetništva u BiH prepoznala je i vlada Švicarske koja je podržava putem Programa preduzetništva (EP) finansiranog od švicarskog Državnog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO).

S tim u vezi danas je u Sarajevu u prostorijama Networks centra zvanično predstavljen SECO Program preduzetništva (SECO EP), kojeg podržava Vlada Švicarske kroz Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO).

SECO EP u BiH je dio globalnog programa koji se provodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu sa ciljem podrške i jačanja start-up ekosistema i razvoja malih brzorastućih biznisa.

Ukupna vrijednost programa je 15 miliona švicarskih franaka, dok je program u BiH vrijedan 1,3 miliona švicarskih franaka, a traje do 2019.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik