Nijemci grade etno selo u Susovićima iznad Zelenike

Bez autora
Mar 28 2016

Advokatska kancelarija „Šimrak“ iz Herceg Novog u ime njemačke kompanije „Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Bauerman“, sa sjedištem u Herceg Novom, podnijela je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje UT uslova za izgradnju etno sela u Sasovićima iznad Zelenike. Riječ je o turističkom naselju na oko 15 hiljada kvadratnih metara, koje se nalazi u zahvatu lokalne studije lokacije Sasovići, a koje se prema članu 7. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata smatra „državnim objektom od opšteg interesa“, navodi se u dokumentaciji. Prema riječima vlasnika ove advokatske kancelarije, na ovoj lokaciji trebalo bi da bude izgrađeno turističko naselje, zamišljeno kao kompleks niza kamenih kućica – apartmana, sa wellnes i spa ponudom, fitnesom i ostalim sadržajima.

Nijemci grade etno selo u Susovićima iznad ZelenikeAdvokatska kancelarija „Šimrak“ iz Herceg Novog u ime njemačke kompanije „Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Bauerman“, sa sjedištem u Herceg Novom, podnijela je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje UT uslova za izgradnju etno sela u Sasovićima iznad Zelenike.

Riječ je o turističkom naselju na oko 15 hiljada kvadratnih metara, koje se nalazi u zahvatu lokalne studije lokacije Sasovići, a koje se prema članu 7. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata smatra „državnim objektom od opšteg interesa“, navodi se u dokumentaciji.

Prema riječima vlasnika ove advokatske kancelarije, Vukašina Šimraka, na ovoj lokaciji trebalo bi da bude izgrađeno turističko naselje, zamišljeno kao kompleks niza kamenih kućica – apartmana, sa wellnes i spa ponudom, fitnesom i ostalim sadržajima:

-Planirano je da kompleks bude kategorizacije 4 zvjezdice, kapaciteta između 30 i 50 mjesta. Sve je zamišljeno nalik Sv. Stefanu – dakle, svaka apartmanska jedinica zasebno, uz bazen i prateći sadržaj, kazao je za Radio Jadran Šimrak.

Inače, to je nastavak projekta u okviru kojeg su već rekonstruisana 4 postojeća objekta, uz svu neophodnu dokumentaciju:

-Riječ je o 4 kućice, koje su adaptirane u recepciju, 2 apartmana i restoranski dio, dodao je on.

Šimrak nije mogao da precizira kolika je vrijednost projekta, mada je sasvim izvjesno da je riječ o kapitalnoj investiciji koja bi trebalo da obogati turističku ponudu Herceg Novog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik