Vršac postaje značajno mesto na vinskoj mapi

Bez autora
Mar 28 2016

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će ove nedelje, u okviru projekta „Srpska slagalica“, biti predstavljen Vršac – rodno mesto Jovana Sterije Popovića, autora mnogih dela koja su obeležila srpsku dramsku prozu.Sterijino ime nose pozorište i jedna od vršačkih osnovnih škola, kao i ulica u kojoj se nalazila kuća u kojoj je živeo otac srpske drame. Vršac je, takođe, svakako poznat i po farmaceutskoj industriji, a u ovom gradu posluje nekoliko nemačkih i italijanskih kompanija iz te oblasti.

Vršac postaje značajno mesto na vinskoj mapiMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će ove nedelje, u okviru projekta „Srpska slagalica“, biti predstavljen Vršac – rodno mesto Jovana Sterije Popovića, autora mnogih dela koja su obeležila srpsku dramsku prozu.

Sterijino ime nose pozorište i jedna od vršačkih osnovnih škola, kao i ulica u kojoj se nalazila kuća u kojoj je živeo otac srpske drame.

Vršac je, takođe, svakako poznat i po farmaceutskoj industriji, a u ovom gradu posluje nekoliko nemačkih i italijanskih kompanija iz te oblasti.

Ovaj živopisni vojvođanski grad karakterišu i Vršačke planine i Deliblatska peščara, koji su nepresušni izvori zdrave vode za piće, kao i termalnih voda.

Jedan od simbola Vršca jeste svakako vršačko grožđe i vino, a budući da je u svetu sve popularniji vinski turizam, ovaj grad ima odlične šanse da postane značajno mesto na vinskoj mapi.

U Vršcu se tradicionalno organizuju dve manifestacije posvećene grožđu i vinu: Dani berbe grožđa – „Grožđebal“ i Festival vina, vinogradarstva i vinogradarske opreme – „Vinofest“.

Posetioci sajta www.serbianpuzzle.rs imaće priliku da se upoznaju i sa zgradom vršačkog Magistrata – Gradske kuće u kojoj se danas nalazi sedište gradske uprave, a ljubitelji poslastica mogu pronaći recept za čuvene vršačke krofne.

Kroz projekat „Srpska slagalica“, gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz nekoliko različitih tema, poput istorije, kulture, investicija i gastronomije, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik