Firmama 52 miliona dinara za nabavku opreme

Bez autora
Mar 29 2016

Vlada Srbije usvojila je uredbu o podršci preduzećima za nabavku opreme za 2016, s predviđenim sredstvima od 542 miliona dinara. Uredbom je opredeljeno je 500 miliona dinara, dok je neutrošenih 42 miliona od prošle godine prebačeno u ovogodišnji fond za tu namenu u Razvojnoj agenciji Srbije.Opredeljen novac namenjen je firmama za sufinansiranje nabavke proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje, odnosno, mogu ga koristiti za sufinansiranje nabavke nove ili polovne opreme i mašina, ali ne starijih od pet godina, ali i za delove specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara koja će se koristiti za proizvodnju razmenjivih dobara.

Firmama 52 miliona dinara za nabavku opremeVlada Srbije usvojila je uredbu o podršci preduzećima za nabavku opreme za 2016, s predviđenim sredstvima od 542 miliona dinara.

Uredbom, na koju je i predsednik vlade Aleksandar Vučić stavio potpis u petak, opredeljeno je 500 miliona dinara, dok je neutrošenih 42 miliona od prošle godine prebačeno u ovogodišnji fond za tu namenu u Razvojnoj agenciji Srbije.

Opredeljen novac namenjen je firmama za sufinansiranje nabavke proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje, odnosno, mogu ga koristiti za sufinansiranje nabavke nove ili polovne opreme i mašina, ali ne starijih od pet godina, ali i za delove specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara koja će se koristiti za proizvodnju razmenjivih dobara.

Firme koje ispune uslove iz programa, i kojima banke ili lizing kuće koje u tom programu učestvuju odobre kredit, mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavljene opreme.

Privredni subjekt je u obavezi da obezbedi učešće u visini pet odsto, dok će se preostalih 70 odsto neto vrednosti opreme obezbediti iz kredita banaka ili finansijskog lizinga.

Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25 odsto od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 250.000 ni veći od 2,5 miliona dinara.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik