Kreditni poticaji razvoju, poduzetništvu i obrtu

Bez autora
Apr 03 2016

Vlada FBiH je Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta odobrila utrošak proračunskih sredstava namijenjenih realizaciji Programa „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta“. Na ovaj način je omogućeno da 2.000.000 KM bude plasirano putem Razvojne banke Federacije BiH, na revolving osnovi.Kreditni poticaji, kao državna pomoć male vrijednosti, bit će dodijeljivani na razdoblje do sedam godina, uz dvogodišnji grace razdoblje i kamatu do dva posto. Cilj kreditnog programa je financijska podrška subjektima malog gospodarstva za produktivnije poslovanje i rast gospodarskih aktivnosti, a neophodna su im dodatna ulaganja u osnovna sredstva.

Kreditni poticaji razvoju, poduzetništvu i obrtuVlada FBiH danas je Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta odobrila utrošak proračunskih sredstava namijenjenih realizaciji Programa „Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta“.

Na ovaj način je omogućeno da 2.000.000 KM bude plasirano putem Razvojne banke Federacije BiH, na revolving osnovi.

Kreditni poticaji, kao državna pomoć male vrijednosti, bit će dodijeljivani na razdoblje do sedam godina, uz dvogodišnji grace razdoblje i kamatu do dva posto.

Cilj kreditnog programa je financijska podrška subjektima malog gospodarstva za produktivnije poslovanje i rast gospodarskih aktivnosti, a neophodna su im dodatna ulaganja u osnovna sredstva.

To će omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištavanje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata malog gospodarstva, prevazilaženje negativnih efekata ekonomske krize i novo zapošljavanje.

Do 30 posto odobrenih kreditnih sredstava subjekti mala gospodarstva moći će koristiti za nabavku repromaterijala.

Inače, u razdoblju od 2008. do kraja veljače 2016. godine, iz ove kreditne linije dodijeljeno je ukupno 109 kredita, od čega je sedam korisnika već izmirilo kreditne obveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik