U novoj fabrici u Bariču 1.400 novih radnih mesta

Bez autora
Apr 03 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije prisustvovao je u Bariču postavljanju kamena temeljca za novu fabriku kineske kompanije Mei Ta koja će proizvoditi delove motora za najpoznatije svetske proizvođače i u kojoj će posao dobiti 1.400 radnika. On je tom prilikom izjavio da će fabrika čija je izgradnja danas počela, značiti budućnost za porodice koje će od tog posla moći pristojno da žive, uz ocenu da će to biti i velika stvar za Srbiju, jer će se kod nas proizvoditi kompresori kojima ova kineska kompanija snabdeva trećinu sveta. Premijer je podsetio na to da je 2005. godine poslednja ovakva investicija došla u Beograd, a reč je o firmi Ball Packaging u Zemunu.

U novoj fabrici u Bariču 1.400 novih radnih mestaPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Bariču postavljanju kamena temeljca za novu fabriku kineske kompanije Mei Ta koja će proizvoditi delove motora za najpoznatije svetske proizvođače i u kojoj će posao dobiti 1.400 radnika.

Vučić je tom prilikom izjavio da će fabrika čija je izgradnja danas počela, značiti budućnost za porodice koje će od tog posla moći pristojno da žive, uz ocenu da će to biti i velika stvar za Srbiju, jer će se kod nas proizvoditi kompresori kojima ova kineska kompanija snabdeva trećinu sveta.

Premijer je podsetio na to da je 2005. godine poslednja ovakva investicija došla u Beograd, a reč je o firmi Ball Packaging u Zemunu.

U Bariču će se proizvoditi delovi za najbolje svetske automobile naglasio je Vučić i dodao da su pregovori bili veoma teški i da je Vlada u ovaj projekat ulažila 22,7 miliona evra.

Premijer je rekao i da će ta kompanija najpre primiti na stručnu praksu mlade iz Bariča, koji će nakon školovanja moći da računaju na stalno zaposlenje.

Prema njegovim rečima, u ovoj fabrici će biti posla za sve koji žele da rade i koji ispune predviđene standarde, i to ne samo iz Obrenovca, već i iz Uba i Surčina.

Vučić je podsetio na to da će za godinu dana u blizini, na 200-300 metara odatle, proći autoput u sklopu Koridora 11 i da će u predstojećem periodu biti završena obilaznica.

Siguran sam da će ova kompanija zbog svega toga proširiti kapacitete, a onda će ostati mesta u ovoj industrijskoj zoni da dovodimo i druge investicije, zaključio je premijer.

Rok za završetak radova je jul 2017., a objekat će se prostirati na 40.295 metara kvadratnih, i biće smešten u Industrijskoj zoni na prostoru nekadašnje fabrike "Prva iskra" u Bariču kod Obrenovca.

Nova fabrika će proizvoditi blokove i nosače motora, turbopunjače i druge delove za poznate automobilske brendove kao što su "Reno", "Ford", BMV i "Dajmler".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik