Unapređenje prakse javnih nabavki u Srbiji

Bez autora
Apr 03 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji potpisali su projekat o tehničkoj saradnji na unapređenju prakse javnih nabavki u našoj zemlji. Ministarka je nakon potpisivanja ovog dokumenta istakla da od efikasnosti procesa javnih nabavki zavisi i privredni razvoj naše zemlje. Koliko država doprinosi razvoju privrede i privatnog sektora kroz investicije i obrazovanje, toliko to čini i kroz javne nabavke, ukoliko ih radi etički i profesionalno, naglasila je ona. Prema njenim rečima, u Srbiji je naročito važno da se zaštite mala i srednja preduzeća kao ponuđači jer od njih zavisi privredni rast i zapošljavanje. Berg je, ukazavši na to da je bitno da proces javnih nabavki bude jasan i transparentan, iskazao zahvalnost Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na tome što je obezbedila sredstva za nastavak saradnje.

Unapređenje prakse javnih nabavki u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Danijel Berg potpisali su danas projekat o tehničkoj saradnji na unapređenju prakse javnih nabavki u našoj zemlji.

Udovički je nakon potpisivanja ovog dokumenta istakla da od efikasnosti procesa javnih nabavki zavisi i privredni razvoj naše zemlje.

Koliko država doprinosi razvoju privrede i privatnog sektora kroz investicije i obrazovanje, toliko to čini i kroz javne nabavke, ukoliko ih radi etički i profesionalno, naglasila je ona.

Prema njenim rečima, u Srbiji je naročito važno da se zaštite mala i srednja preduzeća kao ponuđači jer od njih zavisi privredni rast i zapošljavanje.

Berg je, ukazavši na to da je bitno da proces javnih nabavki bude jasan i transparentan, iskazao zahvalnost Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na tome što je obezbedila sredstva za nastavak saradnje.

Predsednik Republičke komisije za zaštitu u postupcima javnih nabavki Hana Hukić izrazila je zadovoljstvo time što je ta komisija prepoznata kao značajan činilac u sistemu javnih nabavki Srbije.

Hukić je istakla da ova komisija na godišnjem nivou donese odluke po žalbama u postupcima procenjene vrednosti od više od milijardu evra. Jasno je koliki je naš uticaj u procesu javnih nabavki, a time i na tržište i celokupnu privrednu aktivnost, rekla je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik