Otvoren novi hangar na aerodromu Batajnica

Bez autora
Apr 06 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije najavio je danas, nakon otvaranja novog hangara na vojnom aerodromu Batajnica i promocije novog naoružanja proizvedenog u našoj zemlji, da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti svoju teritoriju. Premijer je istakao da je novi hangar za potrebe RV i PVO izgrađen na mestu hangara koji je porušen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj i održavanje aviona tipa "lasta" i helikoptera tipa MI-17 i "gazela". Na aerodromu Batajnica, kako je objasnio, nalazi se 12 od ukupno 14 domaćih aviona tipa "lasta", koji će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.

Otvoren novi hangar na aerodromu BatajnicaPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon otvaranja novog hangara na vojnom aerodromu Batajnica i promocije novog naoružanja proizvedenog u našoj zemlji, da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti svoju teritoriju.

Vučić je istakao da je novi hangar za potrebe RV i PVO izgrađen na mestu hangara koji je porušen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj i održavanje aviona tipa "lasta" i helikoptera tipa MI-17 i "gazela".

Odvraćanje bilo koga od potencijalnog napada na našu zemlju cilj je Vojske Srbije, ali i zadatak koji mora da se obavlja u svakom trenutku, naglasio je premijer.

Na aerodromu Batajnica, kako je objasnio, nalazi se 12 od ukupno 14 domaćih aviona tipa "lasta", koji će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.

On je rekao da je Srbija mnogo radila na raketnim sistemima i vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se u regionu zbiva i kako se neke zemlje naoružavaju. Prema njegovim rečima, polako, ali sigurno ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušnu odbranu.

Nakon obilaska hangara, premijeru je prikazano novo moderno naoružanje, koje je proizvedeno u našoj zemlji.

U pratnji premijera bili su ministar odbrane Zoran Ðorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Jovica Draganić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik