Finansijska podrška za inovativne projekte

Bez autora
Apr 07 2016

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija predstavilo je danas u Privrednoj komori Srbije Konkurs za dodelu start-ap i inovativnih kredita privrednim subjektima u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija.Skup je otvorio pomoćnik ministra za informaciono društvo i tom prilikom naglasio da je Ministarstvo prepoznalo da je potrebno pomoći mladim firmama, kao i da je potrebno podržati firme koje posluju duže a imaju inovativne projekte i dodao da se podrška tim firmama vrši tako što im se dodeljuju krediti po veoma povoljnim uslovima.

Finansijska podrška za inovativne projekteMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija predstavilo je danas u Privrednoj komori Srbije Konkurs za dodelu start-ap i inovativnih kredita privrednim subjektima u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija.

Skup je otvorio pomoćnik ministra za informaciono društvo Sava Savić i tom prilikom naglasio da je Ministarstvo prepoznalo da je potrebno pomoći mladim firmama, kao i da je potrebno podržati firme koje posluju duže a imaju inovativne projekte i dodao da se podrška tim firmama vrši tako što im se dodeljuju krediti po veoma povoljnim uslovima.

Skup koji je organizovan sa ciljem da se privrednici i šira javnost upoznaju sa uslovima Konkursa za dodelu start-ap i inovativnih kredita privrednim subjektima u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija upoznali su sa uslovima Konkursa kao i sa dokumentacijom koju je potrebno podneti prilikom prijave.

Pomoćnik ministra je tokom svog izlaganja istakao i da se ovim konkursom sprovode ciljevi utvrđeni Strategijom razvoja informacionog društva u Republici Srbiji do 2020. godine u kojoj je konstatovano da je jedan od osnovnih uslova za razvoj novih inovacionih projekata u oblasti IKT što lakši pristup kapitalu neophodnom za proces finansiranja istraživanja i razvoja koji će na kraju dovesti do proizvoda koji ima dobar potencijal za plasman na globalno tržište.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na osnovu Uredbe o rasporedu i korišćenju kreditnih sredstava za finansiranje privrednih subjekata u oblasti IKT-a u 2016. godini namenilo je 50 miliona dinara za podsticanje poslovanja u ovoj oblasti.

„Ovaj kapital je neophodan u početnim stadijumima razvoja start-ap i inovacionih kompanija, ne samo da bi razvile i usavršile nov proizvod, već i da bi se finansirao plasman proizvoda na tržište.“, rekao je Sava Savić.

Konkurs za dodelu start-ap i inovativnih kredita privrednim subjektima u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija traje do 7. maja a sve informacije mogu se naći na sajtu Ministarstva.

Savić je rekao i da je Strategijom previđeno da industrija softvera i IT usluga treba da bude podstaknuta i podržana u segmentima start-apova i razvoja originalnih softverskih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik