Najveće interesovanje za veliki dok

Bez autora
Apr 10 2016

Na tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela stiglo je šest ponuda, od kojih je većina za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima. Najveću ponudu za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima specifiran po posebnom spisku dostavila je estonska kompanija Baltic ART u iznosu od 13,21 milion eura. Stečajni upravnik, rekao je u Privrednom sudu da su uz ponudu dostavljena oglasom tražena dokumentacija, kao i dokaz o uplaćenom depozitu.Litvanska kompanija AB Vakaru laivu gamykla ponudila je za veliki dok 11 miliona eura, a ponuđač je dostavio oglasom traženu dokumentaciju, kao i dokaz o uplati depozita. On je kazao da je turska kompanija Hat-San brodogradilište za isti dio imovine ponudila iznos od 9,11 miliona eura.

Najveće interesovanje za veliki dokNa tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela stiglo je šest ponuda, od kojih je većina za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima.

Najveću ponudu za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima specifiran po posebnom spisku dostavila je estonska kompanija Baltic ART u iznosu od 13,21 milion eura.

Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, rekao je danas u Privrednom sudu da su uz ponudu dostavljena oglasom tražena dokumentacija, kao i dokaz o uplaćenom depozitu.

Litvanska kompanija AB Vakaru laivu gamykla ponudila je za veliki dok 11 miliona eura, a ponuđač je dostavio oglasom traženu dokumentaciju, kao i dokaz o uplati depozita.

Ostojić je kazao da je turska kompanija Hat-San brodogradilište za isti dio imovine ponudila iznos od 9,11 miliona eura. Uz ponudu su dostavljena oglasom tražena dokumentacija, kao i dokaz o uplaćenom depozitu.

MIS Maritime limited corporation za veliki dok sa pripadajućom opremom ponudio je oko 8,56 miliona eura.

Turska firma Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm ponudila je za veliki dok 8,38 miliona eura. Obje ponude sadrže oglasom tražene podatke ponuđača i dokaze o uplati depozita.

Ponuđač Nenad Lazović iz Bijele ponudio je za kupovinu poslovnog prostora površine 480 metara kvadratnih 453,61 hiljadu eura. Lazović je uz ponudu dostavio oglasom tražena dokumenta i dokaz o uplaćenom depozitu.

Na postupak oglašavanja, tok otvaranja ponuda i ponašanje stečajnog upravnika prisutni nijesu imali primjedbe i prigovore.

Ostojić je kazao da će u roku do osam dana odlučiti o izboru najpovoljnijeg ponuđača i o tome obavijestiti ponuđače, Sud i Odbor povjerilaca.

Dio imovine preduzeća prodavao se po ukupnoj početnoj cijeni od oko 19,71 milion eura. Procijenjena vrijednost imovine, kako se navodi u oglasu, srazmjerno je umanjena u odnosu na prethodni oglas 25 odsto i istovremeno je najniža početna cijena, ispod koje ponude neće biti razmatrane.

Na prodaju je ponuđena imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti.

Prethodni tender za prodaju imovine Brodogradilišta po ukupnoj početnoj cijeni od oko 27,2 miliona eura, bio je raspisan 5. januara, a ponude su se mogle dostavljati do 8. februara. Ponudu za kupovinu dva poslovna prostora, po ponuđenoj cijeni od 1,23 miliona eura, dostavio je pomorski trening centar Azalea iz Bijele.

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište iz Bijele završeno je usvajanjem konačne liste prema kojoj je priznato 18,49 miliona eura. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona eura.

Stečaj u Brodogradilištu pokrenut je krajem juna prošle godine na zahtjev Poreske uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik