Ovog mjeseca dogovor o Drugom bloku

Bez autora
Apr 10 2016

Ugovor o gradnji drugog bloka termoelektrane u Pljevljima, koji bi trebalo da potpišu Vlada i česka kompanija Škoda Praha, biće usaglašen u naredne dvije do tri sedmice, najavio je potpredsjednik Vlade. Dodaje da će narednih dana naši pregovarački timovi pokušati da dogovore nižu cijenu izgradnje od ponuđene koja iznosi 338 miliona eura. Paralelno se kaže vode i razgovori u vezi sa uslovima finansiranja. Vlada je ranije donijela odluku da neće izdavati garancije za ovaj projekat već je dogovoreno da to uradi EPCG , da izda korporativnu garanciju na nivou koji će omogućiti realizaciju projekta. Sada imamo i saglasnost partera A2A oko realizacije projekta i sigurni smo da će nas nalazi studije izvodljivosti čija izrada je u toku, dodatno učvrstiti u našoj odluci da je ovo dobar projekat. Potpredsjednik Vlade najavio je i skorije potpisivanje međudržavnog sporazuma izmedju Crne Gore i Češke.

Ovog mjeseca dogovor o Drugom blokuUgovor o gradnji drugog bloka termoelektrane u Pljevljima, koji bi trebalo da potpišu Vlada i česka kompanija Škoda Praha, biće usaglašen u naredne dvije do tri sedmice, najavio je za Pink M potpredsjednik Vlade Vujića Lazović.

Dodaje da će narednih dana naši pregovarački timovi pokušati da dogovore nižu cijenu izgradnje od ponuđene koja iznosi 338 miliona eura. Paralelno se kaže vode i razgovori u vezi sa uslovima finansiranja.

"Vlada je ranije donijela odluku da neće izdavati garancije za ovaj projekat već je dogovoreno da to uradi EPCG , da izda korporativnu garanciju na nivou koji će omogućiti realizaciju projekta. Sada imamo i saglasnost partera A2A oko realizacije projekta i sigurni smo da će nas nalazi studije izvodljivosti čija izrada je u toku, dodatno učvrstiti u našoj odluci da je ovo dobar projekat", kazao je Lazović.

Potpredsjednik Vlade najavio je i skorije potpisivanje međudržavnog sporazuma izmedju Crne Gore i Češke.

"U završnoj fazi su i razgovori sa češkom vladom o tekstu međudržavnog sporazuma koji će, ukoliko se uspješno završe svi ostali razgovori, biti zaključen kao okvir za nesmetanu realizaciju projekta i pomenuih ugovora", poručio je Lazović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik