Odskočna daska za mlade inovatore

Bez autora
Apr 10 2016

Na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju, čiji je fond 35.000 maraka, mogu da se prijave do 4. maja timovi sastavljeni od najmanje tri osobe ili preduzeća koja imaju tri i više zaposlenih.Ovo su poručili predstavnici Ministarstva nauke i tehnologije RS koji su u petak na Saobraćajnom fakultetu u Doboju prezentovali ovo takmičenje. Takmičenje obuhvata sedam različitih radionica u okviru kojih će timovi pokazati znanje, a najboljih šest ide u finale.

Odskočna daska za mlade inovatoreNa takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju, čiji je fond 35.000 maraka, mogu da se prijave do 4. maja timovi sastavljeni od najmanje tri osobe ili preduzeća koja imaju tri i više zaposlenih.

Ovo su poručili predstavnici Ministarstva nauke i tehnologije RS koji su u petak na Saobraćajnom fakultetu u Doboju prezentovali ovo takmičenje.

Član organizacionog tima takmičenja iz Srbije Vojin Šenk pojašnjava da takmičenje obuhvata sedam različitih radionica u okviru kojih će timovi pokazati znanje, a najboljih šest ide u finale.

Osim glavne, planirana je i dodjela specijalnih nagrada za najuspješniji srednjoškolski i studentski tim.

- Očekujemo da ćemo privući što veći broj takmičara, da ćemo dobiti kvalitetne inovacije - kazala je pomoćnik ministra nauke i tehnologije RS Biljana Vojvodić.

Inovator vakuumske prese Zvjezdan Višt, koji je 2007. godine osvojio prvo mjesto, kaže da takmičenje predstavlja odskočnu dasku za mlade inovatore. Njegova presa u početku je našla primjenu u drvnoj industriji, a danas je koriste svjetske auto i aviokompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik